Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Artan Domuz Gribi Vakalarına Karşı Uzmanlardan Uyarı

Sağlık 12.01.2024 - 14:05, Güncelleme: 12.01.2024 - 14:05 13700+ kez okundu.
 

Artan Domuz Gribi Vakalarına Karşı Uzmanlardan Uyarı

Son dönemlerde artmaya başlayan domuz gribi vakaları sebebi ile de acil servis ve polikliniklerde yoğunluk meydana geliyor.
Uzmanlar, domuz gribi ve son zamanlardaki artış gösteren enfeksiyonlar hakkında soğuk kış aylarında kapalı ortamlarda bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamlarda bulunuyor. Kapalı ortamlarda yayılması daha hızlı meydana geliyor. Kapalı ortamlara girerken mutlaka kesinlikle maske takılması lazım. Viral enfeksiyonlar çok bulaşıcı enfeksiyonlardır. Genellikle damlacık yoluyla dediğimiz, öksürük ile hapşırarak havada kalan damlacıkların daha sonra o bölgeye gelen insanların teneffüs etmesiyle enfeksiyon kapar. Hastalara bizim önerimiz ilk etapta hastalanmamak yönünde oluyor. Bunun içinde bazı tedbirler almak gerekiyor. Kendimizi koruyacağız mümkün olduğunca toplu alanlara girerken maske takılması gerekiyor. Kış ortamında böyle hastalıklar daha yaygın oluyor. Yani Kasım-Aralık-Ocak aylarında çok yaygındır. Mevsimsel grip ile birlikte seyreder. İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamda bulunuyorlar. Bağışlık sistemine güçlendirici takviye gıdalar alınmalıdır. Yemeğe, uykuya dikkat edilmelidir. Bu şekilde hafif atlatılır” ifadelerini kullandı.
Son dönemlerde artmaya başlayan domuz gribi vakaları sebebi ile de acil servis ve polikliniklerde yoğunluk meydana geliyor.

Uzmanlar, domuz gribi ve son zamanlardaki artış gösteren enfeksiyonlar hakkında soğuk kış aylarında kapalı ortamlarda bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamlarda bulunuyor.

Kapalı ortamlarda yayılması daha hızlı meydana geliyor. Kapalı ortamlara girerken mutlaka kesinlikle maske takılması lazım. Viral enfeksiyonlar çok bulaşıcı enfeksiyonlardır. Genellikle damlacık yoluyla dediğimiz, öksürük ile hapşırarak havada kalan damlacıkların daha sonra o bölgeye gelen insanların teneffüs etmesiyle enfeksiyon kapar. Hastalara bizim önerimiz ilk etapta hastalanmamak yönünde oluyor. Bunun içinde bazı tedbirler almak gerekiyor. Kendimizi koruyacağız mümkün olduğunca toplu alanlara girerken maske takılması gerekiyor. Kış ortamında böyle hastalıklar daha yaygın oluyor. Yani Kasım-Aralık-Ocak aylarında çok yaygındır. Mevsimsel grip ile birlikte seyreder. İnsanlar açık havaya soğuktan dolayı çıkamadığı için kapalı ortamda bulunuyorlar. Bağışlık sistemine güçlendirici takviye gıdalar alınmalıdır. Yemeğe, uykuya dikkat edilmelidir. Bu şekilde hafif atlatılır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.