Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Yeni Kabine Açıklandı Gümüşhane Umduğunu Bulamadı

Gümüşhane 06.06.2023 - 10:07, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 2790+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Yeni Kabine Açıklandı Gümüşhane Umduğunu Bulamadı

Gümüşhane’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye ikincisi olması kabinede bakan çıkartmasında etkisi olmadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede yine Gümüşhane istediğini alamadı. Trabzon’ dan iki,  Rize ve Bartın’dan kabinede birer isim yer alırken, İstanbul doğumlu 3 bakan kabinede görev aldı. Yeni kabinede Konya’dan iki bakan görev alırken Belçika doğumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni kabinede yurt dışı doğumlu tek kadın bakanı oldu.   Yaklaşık 21 yıllık AK Parti iktidarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rekor destek veren kentlerden Gümüşhane ve Çankırılı bakan kabinde yer almazken, Bayburtlu bir bakan kabineden geçmiş dönemde yer almıştı. 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gümüşhane %78,54 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destekle Türkiye ikincisi olmuştu. Gümüşhane’nin rekor desteği 21 yıldır olduğu gibi yine bakanlık getirmedi.   Açıklanan yeni kabinede yer alan isimlerin memleketlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan destek olunan oy dağılımı şu şekilde;   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın memleketi Bingöl  %68,8, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un memleketi Bartın %60, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın memleketi Konya %72,99, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın memleketi Trabzon %68, 89, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın memleketi Rize %75,86, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in memleketi Batman %31,94, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ın memleketi Konya %72,99, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un memleketi Antalya %42, 65,  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in memleketi Erzurum %73,56, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in memleketi Ardahan %42,32, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın memleketi Konya %72, 99, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın memleketi İstanbul %48,22, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın memleketi Kastamonu %69,73, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın memleketi Konya%72,99, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun memleketi Trabzon %68,89, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın memleketi Ankara %48, 77, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri %67, 89 ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memleketi,  Mardin %34, 76”
Gümüşhane’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye ikincisi olması kabinede bakan çıkartmasında etkisi olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede yine Gümüşhane istediğini alamadı. Trabzon’ dan iki,  Rize ve Bartın’dan kabinede birer isim yer alırken, İstanbul doğumlu 3 bakan kabinede görev aldı. Yeni kabinede Konya’dan iki bakan görev alırken Belçika doğumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni kabinede yurt dışı doğumlu tek kadın bakanı oldu.

 

Yaklaşık 21 yıllık AK Parti iktidarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rekor destek veren kentlerden Gümüşhane ve Çankırılı bakan kabinde yer almazken, Bayburtlu bir bakan kabineden geçmiş dönemde yer almıştı. 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gümüşhane %78,54 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destekle Türkiye ikincisi olmuştu. Gümüşhane’nin rekor desteği 21 yıldır olduğu gibi yine bakanlık getirmedi.

 

Açıklanan yeni kabinede yer alan isimlerin memleketlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan destek olunan oy dağılımı şu şekilde;

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın memleketi Bingöl  %68,8, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un memleketi Bartın %60, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın memleketi Konya %72,99, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın memleketi Trabzon %68, 89, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın memleketi Rize %75,86,

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in memleketi Batman %31,94, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ın memleketi Konya %72,99, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un memleketi Antalya %42, 65,  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in memleketi Erzurum %73,56,

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in memleketi Ardahan %42,32, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın memleketi Konya %72, 99, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın memleketi İstanbul %48,22, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın memleketi Kastamonu %69,73, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın memleketi Konya%72,99, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun memleketi Trabzon %68,89, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın memleketi Ankara %48, 77, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri %67, 89 ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memleketi,  Mardin %34, 76”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.