Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit İlçe Saglik Müdürü Murat Köroğlu 'Rahim Ağzı' Kanserine Dikkat çekti

Sağlık 19.01.2024 - 22:31, Güncelleme: 19.01.2024 - 22:39 15973+ kez okundu.
 

Kelkit İlçe Saglik Müdürü Murat Köroğlu 'Rahim Ağzı' Kanserine Dikkat çekti

1-31 ocak serviks(Rahim ağzı) kanseri farkindalık ayı gerekçesiyle Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Murat Köroglu açıklama yaptı
Köroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Serviks Kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biridir. Büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Rahim ağzı kazı kanserinde erken teşhisin çok önemli bir yeri vardır. Erken tanı sayesinde bu hastalıktan tamamen kurtulabiliriz. Bu nedenle kanserden korkmayalım. Geç kalmaktan korkalım. Bizde İlçe sağlık müdürlüğü olarak bu konuya dikkat çekmek ve bilinçlendirmek için Dr Esma ÖZMEN tarafından, ilçe Kuran kurslarında ve 1 Nolu Aile Sağlık Merkezlerinde eĝitimler verdirdik.Bu çok onemli bir konudur. Halkımız biran önce saglık taramalarını yaptırmaları gerekmektedir." diye konuştu.
1-31 ocak serviks(Rahim ağzı) kanseri farkindalık ayı gerekçesiyle Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Murat Köroglu açıklama yaptı

Köroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Serviks Kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biridir. Büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Rahim ağzı kazı kanserinde erken teşhisin çok önemli bir yeri vardır. Erken tanı sayesinde bu hastalıktan tamamen kurtulabiliriz. Bu nedenle kanserden korkmayalım. Geç kalmaktan korkalım.

Bizde İlçe sağlık müdürlüğü olarak bu konuya dikkat çekmek ve bilinçlendirmek için Dr Esma ÖZMEN tarafından, ilçe Kuran kurslarında ve 1 Nolu Aile Sağlık Merkezlerinde eĝitimler verdirdik.Bu çok onemli bir konudur. Halkımız biran önce saglık taramalarını yaptırmaları gerekmektedir." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.