Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milletvekili Celalettin Köse SATALA Antik Kentinin Peşini Bırakmıyor

Yaşam 26.04.2024 - 14:18, Güncelleme: 26.04.2024 - 15:35 3769 kez okundu.
 

Milletvekili Celalettin Köse SATALA Antik Kentinin Peşini Bırakmıyor

Satala Antik Kenti kazısı ile özellikle ilgilenen Ak Parti Gümüşhane milletvekili Celalettin KÖSE , konuyla ilgili Haber Kelkit'e önemli açıklamalarda bulundu
Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanıyla görüşerek Satala ve İl Kütüphanesi için ek ödenek çıkartan vekil KÖSE, Gümüşhane'nin geleceğinin turizmde olduĝunu düşünenlerden olduğunu belirterek şunları söyledi;   "Vekil seçildikten sonra her ilçede kendime bir hedef koydum.Bu bağlamda Kelkit'te tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerim var. Ancak Kelkit'te turizm olarak SATALA'nın çok büyük bir potansiyeli var. Sadece Kelkit'i değil bütün bölgeyi etkileyecek bir potansiyel. Türkiye'de kazı yapılan tek Roma imparatorluğunun lejyonu. Kendi tarihi kimliğiyle, sadece yerli deĝil yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelecek.Göreceksiniz SATALA yakın zamanda Türkiye'de adından ciddi anlamda söz ettirecek. EN BÜYÜK HAMLEYİ BAŞARDIK Satala için ne yapılabilir diye 8-10 aydır kafa yorarken en önemli hamleyi başardık. Satala'yı "Geleceğe kültür mirası" listesine ekledik.Bu ne demek ? Türkiye'de çok sınırlı sayıda önemli tarihi kimliği olan yerlerle ilgili,devletin 4 yıl sürecek ve 2027 de bitecek bir çalışması var. 2027 ye kadar kesintisiz çalışması olacak.Bu yerlerden birisi olan SATALA Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığından da geçti  ve önümüzde engel kalmadı.  KAZI BAŞKANI NE KADAR ÇALIŞIRSA O KADAR ÖDENEK Biz Kültür ve Turizm bakanımızla ödenek kısmını konuştuk ve bugüne kadarki en büyük ödenek tahsis edildi.Geçen sene 600 bindi.Şu an 5.5 milyon harcama için kasamızda para var. Ancak 2024 bütcesi 5.5 milyonla sınırlı değil. Bu kazılar, bir ögretim görevlisi hocamızın başkanlığında yürütülüyor.Kazı başkanı ne kadar iş yapabilirse o kadar ödenek tahsis edeceĝiz. Yani 1 yılda oraya ne kadar para harcanabiliyorsa o kadar para ödemesi çıkaracağız.10 milyonluk çalışma yaparsa 10 milyon. Dolayısıyla kazı başkanının performansı önemli.İşte bu çalışma performansını Kaymakam bey takip edecek." DÜNYADA Kİ ARKEOLOJİ TUTKUNLARININ YERİ OLACAK 2027 oradan çıkarılan eserlerin sergilendigi mini bir müze hedeflediĝini söyleyen milletvekili KÖSE, orada sadece kazı için deĝil aynı zamanda gelen yerli ve yabancı turistlerin karşılanacağı bir çevre düzenlemesi icinde çalışma yapılacağını ve bununla birlikte dünyada ki Türkiye'deki arkeoloji tutkunlarının uğrak yeri olacağını belirtti.          
Satala Antik Kenti kazısı ile özellikle ilgilenen Ak Parti Gümüşhane milletvekili Celalettin KÖSE , konuyla ilgili Haber Kelkit'e önemli açıklamalarda bulundu

Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanıyla görüşerek Satala ve İl Kütüphanesi için ek ödenek çıkartan vekil KÖSE, Gümüşhane'nin geleceğinin turizmde olduĝunu düşünenlerden olduğunu belirterek şunları söyledi;

 

"Vekil seçildikten sonra her ilçede kendime bir hedef koydum.Bu bağlamda Kelkit'te tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerim var. Ancak Kelkit'te turizm olarak SATALA'nın çok büyük bir potansiyeli var. Sadece Kelkit'i değil bütün bölgeyi etkileyecek bir potansiyel. Türkiye'de kazı yapılan tek Roma imparatorluğunun lejyonu. Kendi tarihi kimliğiyle, sadece yerli deĝil yabancı turistlerin de uğrak yeri haline gelecek.Göreceksiniz SATALA yakın zamanda Türkiye'de adından ciddi anlamda söz ettirecek.

EN BÜYÜK HAMLEYİ BAŞARDIK

Satala için ne yapılabilir diye 8-10 aydır kafa yorarken en önemli hamleyi başardık. Satala'yı "Geleceğe kültür mirası" listesine ekledik.Bu ne demek ? Türkiye'de çok sınırlı sayıda önemli tarihi kimliği olan yerlerle ilgili,devletin 4 yıl sürecek ve 2027 de bitecek bir çalışması var. 2027 ye kadar kesintisiz çalışması olacak.Bu yerlerden birisi olan SATALA Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığından da geçti  ve önümüzde engel kalmadı. 

KAZI BAŞKANI NE KADAR ÇALIŞIRSA O KADAR ÖDENEK

Biz Kültür ve Turizm bakanımızla ödenek kısmını konuştuk ve bugüne kadarki en büyük ödenek tahsis edildi.Geçen sene 600 bindi.Şu an 5.5 milyon harcama için kasamızda para var. Ancak 2024 bütcesi 5.5 milyonla sınırlı değil.

Bu kazılar, bir ögretim görevlisi hocamızın başkanlığında yürütülüyor.Kazı başkanı ne kadar iş yapabilirse o kadar ödenek tahsis edeceĝiz. Yani 1 yılda oraya ne kadar para harcanabiliyorsa o kadar para ödemesi çıkaracağız.10 milyonluk çalışma yaparsa 10 milyon. Dolayısıyla kazı başkanının performansı önemli.İşte bu çalışma performansını Kaymakam bey takip edecek."

DÜNYADA Kİ ARKEOLOJİ TUTKUNLARININ YERİ OLACAK

2027 oradan çıkarılan eserlerin sergilendigi mini bir müze hedeflediĝini söyleyen milletvekili KÖSE, orada sadece kazı için deĝil aynı zamanda gelen yerli ve yabancı turistlerin karşılanacağı bir çevre düzenlemesi icinde çalışma yapılacağını ve bununla birlikte dünyada ki Türkiye'deki arkeoloji tutkunlarının uğrak yeri olacağını belirtti.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.