GÜ’lü Akademisyenler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, yapılan atıf sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanılan listede Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Listede, en çok alıntı yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı. 

GÜ’den 4 bilim insanı listede

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, Gümüşhane Üniversitesinden 4 bilim insanı yer aldı. Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Rıdvan Şahin, Doç. Dr. Onur Araz, Doç. Dr. Fevzi Topal ve Doç. Dr. Meryem Topal “Yıllık Etki Sıralaması”nda listeye girdi.

 

Akademisyenlerin başarısından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerimiz, üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir gurur kaynağıdır. Üniversitemizin bilimsel katkıları ve dünya genelindeki etkisi, bu tür uluslararası listelerde yer almamızla birlikte bir kez daha kanıtlanmış oldu. Öğretim üyelerimizin yaptıkları çalışmalar, akademik alanda önemli bir etki yaratmakta ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaktadır. Bu başarıyı, üniversitemizin bilimsel vizyonunu ve misyonunu destekleyen bir adım olarak değerlendiriyoruz. Akademisyenlerimizi şahsım ve Üniversite’m adına tebrik ediyor ve Üniversitemizin tüm akademisyenlerinin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.