Gümüşhane Ormanları Şifa Kaynağı

Gümüşhane'nin zengin orman örtüsü orman banyosu uygulamaları için büyük bir potansiyel sunarken bu doğa temelli terapi yöntemi, şehrin turizm çeşitliliğini artırmasının yanında aynı zamanda ziyaretçilere eşsiz bir sağlık deneyimi yaşatma fırsatı da verecek. 

İlk olarak 1980'lerde Japonya'da popüler hale gelen bu uygulama, dünya genelinde kabul görerek yaygınlaşırken son yıllarda Türkiye’nin bazı şehirlerinde de uygulanmaya başladı.

Orman banyosunun faydaları arasında stresin azalması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, uyku kalitesinin artması ve zihinsel yorgunluğun azaltılması gibi birçok yarar bulunmakta.

Bu alanlarda gerçekleştirilecek olan etkinlikler, ziyaretçilere hem fiziksel hem de mental açıdan şifa sağlamasının yanında yürüyüş, suyla ve bitkilerle temas, manzara seyri, meditasyon ve oturma-dinlenme gibi aktiviteler de orman banyosunun temel bileşenlerini oluşturuyor.

Orman banyosu yapmak için özel bir hazırlık gerekmemekle birlikte Gümüşhane'nin ormanlık alanlarında yavaş ve dikkatli bir şekilde yürüyüş yapmak, doğanın seslerine, kokularına ve manzaralarına odaklanmak yeterlidir. Bu deneyim sırasında teknolojiden uzak durmak ve doğa ile tam anlamıyla bağlantı kurmak önemlidir. Orman banyosu, şehrin stresli yaşamından uzaklaşmak ve doğanın sakinleştirici etkilerini hissetmek için mükemmel bir yol.