Hükümlülerin topluma kazandırılması için iş birliği protokolü imzalandı
Protokol Gümüşhane Adalet Sarayında, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tarafından imza altına alındı.
Gümüşhane Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Bayrak, Gümüşhane Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bedirhan Portek’in katıldığı törenin ardından açıklama yapan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı Hakkındaki Kanunun 30. Maddesi esas alınarak imzalanan bu protokol ile Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin iyileştirilerek topluma kazandırılmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla var olan iş güçlerini, yeteneklerini üretime dönüştürerek kamuya hizmet etmeleri amaçlanmaktadır. Böylece hükümlüler cezalarını infaz ederken istekleri doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumu Personelinin denetimi ve gözetiminde Belediyeye ait alanda çalışarak hem mesleklerini icra ederek üretime katkıda bulunacak ve böylece iş gücü alım maliyetlerine olumlu yönde etki edecek, hem de cezasını infaz ettikten sonra bu toplumun bir ferdi olarak iyileşmesi ve yeniden topluma uyumu kolaylaşacaktır. Protokolümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, “Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı Hakkındaki Kanunun 30/5. Maddesi uyarınca; Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin hem rehabilitasyonunu sağlayabilmek, hem de Ceza İnfaz kurumlarında geçirdikleri zamanı boş bir zaman olarak görülmemesi acısından oldukça önemli bir çalışma. Bilgi, beceri ve eğitimlerini geliştirmeleri ile birlikte ülke ekonomisine katkı sunulması, kamu kurumlarında entegrasyonun sağlanması için ilk adımı atmak adına bir araya geldik” dedi.
Hükümlülerin cezalarını infaz ederken kamu kurumlarının ana hizmet alanlarında bu kurumların çalışanlarına yardımcı olacak şekilde destek sağlayacaklarını ifade eden Yılmaz, “Böylece atıl bir iş gücünden tamamen onların rızaları doğrultusunda istifade etmiş olacağız. Ben bu imkanı, bu uygulamanın hükümlülerimize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Onların sosyal hayata, sivil hayata adaptasyonunu yine sosyal hayat içerisinde gerçekleştireceğine de inanıyorum. Dolayısıyla bizim maksadımız olan iyileştirmeye rehabilitasyona çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Protokolümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.