Gümüşhane Ve Çevresi İçin Kritik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gümüşhane'nin de dahil olduğu o iller için bugün meydana gelmesi beklenen kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji  Genel Müdürlüğü'nce, Erzurum, Kars, Ardahan, Artvin,  Gümüşhane ve Bayburt için yerel kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Yapılan son tahminlere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren, Erzurum’un kuzey ve doğusu ile Kars, Ardahan, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve doluya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli sağanak yağışın bugün saat 12.00 ila 19.00 saatleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bölgemizde devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, özellikle Gümüşhane çevrelerinde yerel kuvvetli yağış şeklinde devam edeceği tahmin ediliren, vatandaşlar, ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, heyelan, vb. durumlar ile birlikte trafikte yaşanabilecek tüm olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.