Vali Baruş'tan Milli Eğitim ve Sağlık Brifingi

Son Valiler Kararnamesiyle Gümüşhane’ye atanan ve kurumlardan brifing almaya başlayan Vali Baruş, İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüklerindeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Baruş, ilk olarak sabah erken saatlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek kurum müdürü Şener Doğan ve yöneticilerden kurum çalışmaları ve il genelindeki eğitim-öğretim faaliyetlerini masaya yatırdı.

Toplantıda Gümüşhane’de eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili çalışma yapılmasını isteyen Vali Baruş, Milli Eğitim bünyesindeki proje ve ARGE birimin çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, “İlimizdeki çocuklarımızın her birinin sabah okuluna gülerek gitmesini istiyoruz. Okulları çocuklarımızın yuvası haline getirmeliyiz. Çocuklarımızın okullarına olan ilgisini artırmalıyız. Tüm bunlarla birlikte eğitim kalitemizi de belli bir seviyenin üzerinde tutmalıyız” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren bu toplantının ardından İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Baruş, şehirde yürütülen sağlık hizmetleri, personel durumu ve diğer konularla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’den bilgi aldı.

Kentte devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarından hastanelerin istatistiklerine kadar detaylı şekilde bilgiler alan Vali Baruş, vatandaşlara sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin daha da artırılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.