Mustafa Daltaban Açıklama yaptı.Ancak Asıl Soru Cevaplanmadı

Başkan Ekrem Onuk'un açıklamasından sonra kamuoyunun kafasında;

" Mustafa Daltaban kulüpten alacakları, resmi hesapla kesinken, neden kulüpten ayrı olarak Ekrem Onuk'tan kişisel senet aldı?" sorusu oluştu.

Çünkü kulübe başkan seçimi delegelerin oylamasıyla olur. Aday olan kişi seçildikten sonra kulüp hesabından alacakları öder. Kongre öncesi aday olan kişiden kişisel senet alınması kamuoyunda kafaları karıştırdı. Ancak bu kafa karışıklığı giderilmedi.

Kendisinin bir sempozyumda olmasından dolayı tartışmalara geç dahil olduğunu söylen Daltaban, Peyami Safa'dan örnek vererek bu tartışmaların herkese açık yapılması ortak düşmanlarını sevindirebileceğini söyledi. Daltaban;

"Memleketimizin müşterek menfaatleri için esasen çok derine girmeyeceğim ama birkaç tabii ki yalan ve yanlış ifade var. Onları düzeltmemiz gerekiyor. Öncelikle kulüp başkanımız devraldığında ona biz borcu resmi olarak ibra ettik. 2.850.000 TL kulübün borçu vardı, kdv ve ssk hariç.Bunu herkes biliyor, kongrede söylendi anlatıldı. Bu borcu ödeyeceğini de taahhüt etti kendisi. Bu şekilde kulübü devraldı. Devralırken o dönem futbolcular icraya kulübü verip sözleşmesini fesh etmesin diye acil bir Euro borcu alınmıştı o ödenmesi gerekiyordu. Bu borç Ekrem başkan tarafından ödendi. Bu şekilde açığa çıkan futbolcular da satılarak 650.000 TL civarında borç eritildi. Ekrem başkanın ben elden para verdim dediği ifadede sanırım bu olsa gerek. O para da bana elden verilmedi. Bu para kulübün hesabına yatırıldı kulüp hesabından muhatabına verildi. Yani benim zaten öyle bir tavrım ve tarzım yok. Yani bunu niye söyledi? Acaba sürç-ü lisan mı yaptı? Yoksa bilerek yalan mı söyledi? Onu bilemiyorum. Ancak tabii ki kesinlikle ben hiçbir zaman kulüp yöneticiliğim boyunca kimseden elden para almadım.Dolayısiyla ödenen para futbolcu satışından sonra yaklaşık 1.5 milyonluk borç kalmıştı bunuda kendisi bir senet vererek yönetici arkadaşlarımıza ödeyeceğini söyledi. Ancak senetin günü geldiğinde ek süre istendi ek süre verildi, yeniden ek süre istendi, yarın ödeyecekti, sabah ödeyecekti, öğlen ödeyecekti, akşam ödeyecekti, ertesi günü diyecekti sonraki gün ödeyecekti ödeyecekti verilen sözler yerine getirilmedi. Emeğini veren arkadaşlara da kullandığı ağır ifadelerden dolayı Ekrem Onuk'un şahsı icraya verildi. Süreç bundan ibaret. 

 

2. Soru kulübün burcu neydi ne çıktı? Burası muz cumhuriyeti değil bir hukuk devletidir. Bizim yapılan kongremiz de resmi bir kongredir. Borç kendisine hukuki olarak ibra edilmiştir. Bunun haricinde çıkan hiçbir borç onu bağlamaz. Kanuni ve hukuki yolu açıktır. Dolayısıyla kendi başkanlığı döneminde eğer bir borçla karşı karşıya kaldıysa o kendisini bağlar. Esasen ben olayın derinlerine girmeyeceğim. Kulübümüzün zarar görmemesi için burada noktalamak istiyorum."