Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

"AT GÖZLÜĞÜ"

Siyaset 02.11.2023 - 21:52, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 6977+ kez okundu.
 

"AT GÖZLÜĞÜ"

Merhaba değerli okur  Yarış atlarına koşu sırasında yandaki hemcinslerinden ürkmemeleri için yan taraflarını görmelerini engelleyecek gözlükler konulurken at arabalarını çeken atlara da sadece önlerini görmeleri, diğer yönlerde olan hareketlerden etkilenmemeleri için gözlük takılır. Kısacası atı kontrol altında tutmak amacıyla geliştirilmiş hacettir.  Gündelik hayatta da olaylar ve olgular karşısında kişilerin düşüncelerini algılarını davranışlarını yönlendirmeye çalışanlar var. Liderlik vasfı taşıyan insanlar yönlendirmeye ihtiyaç duymazlar, onlar yürür millet yürür arkasından. Çünkü kendilerini ifade etmede sorun yaşamazlar ben buyum der ve toplum önüne çıkarlar. Ben buyum diyebilmekte cesaret işidir herkes bunu beceremez. Liderlik vasfı taşımayan lider olmaya hevesliler de sürekli yapmacık tavırlarla insanları istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışırlar. Çalışırlar da yemezler. Bu yaklaşımın miadı dolalı çok oldu. Bulundukları yerde üsttekilere ayrı dalgadan alttakilere ayrı dalgadan yayın yaparlar. Aynı frekansı herkese karşı kullanmazlar kullanamazlar. Liderlik vasfı olmayan insan her zaman korkuyu içinde taşır. Ne korkusu derseniz kaybetme korkusu. Teknoloji geliştikçe etkileşim ve değişim aynı doğrultuda hız kazanmaktadır. Toplumun gerisinde kalan zihniyet çürümeye yüz tutmuş zihniyettir. Liderler sorumluluk sahibidirler olumsuzlukların sebebini başkalarına atmazlar. Suçlamalarda hiç bulunmazlar. Övgüyü de yergiyi de başarıyı da başarısızlığı da kabullenirler. Korkmazlar çünkü kaybedecekleri bir şeyleri yoktur. Toplayıcılık ve birleştiricilik özelliği bünyelerinde vardır. Etrafını toparlarlar. Ötekileştirmezler uzlaştırırlar. Etrafındakileri tehdit olarak algılamazlar yoldaş olarak değerlendirir omuz omuza yürürler. Farklı fikirleri zenginlik kabul eder, harmanlar toplum için faydalı olana yönlendirirler. Birlikteliğin verdiği gücün her zaman farkındadırlar. Sürekli kendini geliştirirler. Çünkü bilirler ki hayat ta değişmeyen tek şey değişimdir.  Gerçek liderler gelecek endişesini içlerinde bulundurmazlar. Onlar toplum menfaatini her şeyin üstünde tutarlar. İstiklal ve istikbal kaygısı taşımazlar. İman etmiş kimselerdir. Allah hepimizin yolunu iman etmiş insanlarla kesiştirsin inşallah!  Kalın sağlıcakla.                                          HAKAN SEYMEN

Merhaba değerli okur

 Yarış atlarına koşu sırasında yandaki hemcinslerinden ürkmemeleri için yan taraflarını görmelerini engelleyecek gözlükler konulurken at arabalarını çeken atlara da sadece önlerini görmeleri, diğer yönlerde olan hareketlerden etkilenmemeleri için gözlük takılır. Kısacası atı kontrol altında tutmak amacıyla geliştirilmiş hacettir.

 Gündelik hayatta da olaylar ve olgular karşısında kişilerin düşüncelerini algılarını davranışlarını yönlendirmeye çalışanlar var. Liderlik vasfı taşıyan insanlar yönlendirmeye ihtiyaç duymazlar, onlar yürür millet yürür arkasından. Çünkü kendilerini ifade etmede sorun yaşamazlar ben buyum der ve toplum önüne çıkarlar. Ben buyum diyebilmekte cesaret işidir herkes bunu beceremez. Liderlik vasfı taşımayan lider olmaya hevesliler de sürekli yapmacık tavırlarla insanları istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışırlar. Çalışırlar da yemezler. Bu yaklaşımın miadı dolalı çok oldu. Bulundukları yerde üsttekilere ayrı dalgadan alttakilere ayrı dalgadan yayın yaparlar. Aynı frekansı herkese karşı kullanmazlar kullanamazlar. Liderlik vasfı olmayan insan her zaman korkuyu içinde taşır. Ne korkusu derseniz kaybetme korkusu. Teknoloji geliştikçe etkileşim ve değişim aynı doğrultuda hız kazanmaktadır. Toplumun gerisinde kalan zihniyet çürümeye yüz tutmuş zihniyettir. Liderler sorumluluk sahibidirler olumsuzlukların sebebini başkalarına atmazlar. Suçlamalarda hiç bulunmazlar. Övgüyü de yergiyi de başarıyı da başarısızlığı da kabullenirler. Korkmazlar çünkü kaybedecekleri bir şeyleri yoktur. Toplayıcılık ve birleştiricilik özelliği bünyelerinde vardır. Etrafını toparlarlar. Ötekileştirmezler uzlaştırırlar. Etrafındakileri tehdit olarak algılamazlar yoldaş olarak değerlendirir omuz omuza yürürler. Farklı fikirleri zenginlik kabul eder, harmanlar toplum için faydalı olana yönlendirirler. Birlikteliğin verdiği gücün her zaman farkındadırlar. Sürekli kendini geliştirirler. Çünkü bilirler ki hayat ta değişmeyen tek şey değişimdir.

 Gerçek liderler gelecek endişesini içlerinde bulundurmazlar. Onlar toplum menfaatini her şeyin üstünde tutarlar. İstiklal ve istikbal kaygısı taşımazlar. İman etmiş kimselerdir. Allah hepimizin yolunu iman etmiş insanlarla kesiştirsin inşallah!

 Kalın sağlıcakla.

                                         HAKAN SEYMEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.