El İnsaf! Aylık 3 Bin Tl'ye İşçi çalıştırdılar.İşçileri Tehdit Ettiler

Gündem 17.05.2024 - 20:20, Güncelleme: 17.05.2024 - 21:54 15096+ kez okundu.
 

El İnsaf! Aylık 3 Bin Tl'ye İşçi çalıştırdılar.İşçileri Tehdit Ettiler

Yakın dönemde Kelkit Tekstil Vadisi ismiyle Kelkit'te belediyenin yerinde sözleşmesiz ve kirasız kaldıktan sonra ortadan yok olan firmayla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı.
Kelkit Belediyesine ait binayı ücret vermeden kullanan, elektrik ve doğalgazını 6 ay boyunca ödemeyen firmanın kurs adı altında aylık 3 bin tl ye işçi çalıştırdığı ortaya çıktı. Orada çalışan işçilerin iddialarına göre, hiç bir zaman zaten asgari ücret vermediler. Her defasında bir bahane öne sürerek asgari ücretin altında çalıştırdılar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi son ayların ücretlerini vermediler. Zaten ilk 3 ay ise kurs ücreti adı altında aylık 3 bin tl ye çalıştırdılar.   Bütün bunlara rağmen firmanın yüzsüzlüklükleri bununla da kalmıyor. Bütün bunları Haber Kelkit'e ulaştıran işcileri ise;   "Herkes 3 kuruşunu almak için mahkeme yolunu baş vursun artık. 2 yıl sonra belki neticelenir. Ben sizlere tüm iyi niyetimle konunun takipçisi olduğumu, ödemelerinizi alacağınızı telaşlanmamanızı bildirmiştim. Lütfen artık beni arayıp rahatsız etmeyin, konunun muhatabı ben değilim. Teşekkür ederim." şeklinde mesaj atarak tehdit ettiler.     Ücretini almak isteyen işçilerin ise önce ıslak imzalı " haklarımı aldım" şeklinde sözleşme metni imzaladıktan sonra işçilere ücretlerini vereceklerini söylemeleri ise pes dedirtti.
Yakın dönemde Kelkit Tekstil Vadisi ismiyle Kelkit'te belediyenin yerinde sözleşmesiz ve kirasız kaldıktan sonra ortadan yok olan firmayla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı.

Kelkit Belediyesine ait binayı ücret vermeden kullanan, elektrik ve doğalgazını 6 ay boyunca ödemeyen firmanın kurs adı altında aylık 3 bin tl ye işçi çalıştırdığı ortaya çıktı. Orada çalışan işçilerin iddialarına göre, hiç bir zaman zaten asgari ücret vermediler. Her defasında bir bahane öne sürerek asgari ücretin altında çalıştırdılar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi son ayların ücretlerini vermediler. Zaten ilk 3 ay ise kurs ücreti adı altında aylık 3 bin tl ye çalıştırdılar.

 

Bütün bunlara rağmen firmanın yüzsüzlüklükleri bununla da kalmıyor. Bütün bunları Haber Kelkit'e ulaştıran işcileri ise;

 

"Herkes 3 kuruşunu almak için mahkeme yolunu baş vursun artık. 2 yıl sonra belki neticelenir. Ben sizlere tüm iyi niyetimle konunun takipçisi olduğumu, ödemelerinizi alacağınızı telaşlanmamanızı bildirmiştim. Lütfen artık beni arayıp rahatsız etmeyin, konunun muhatabı ben değilim. Teşekkür ederim." şeklinde mesaj atarak tehdit ettiler.

 

 

Ücretini almak isteyen işçilerin ise önce ıslak imzalı " haklarımı aldım" şeklinde sözleşme metni imzaladıktan sonra işçilere ücretlerini vereceklerini söylemeleri ise pes dedirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.