Kimse Bilmiyor Ama Doğu Karadeniz'de Tek Keklik Üreticisiyiz

Yaşam 27.05.2024 - 19:12, Güncelleme: 27.05.2024 - 19:20 4635+ kez okundu.
 

Kimse Bilmiyor Ama Doğu Karadeniz'de Tek Keklik Üreticisiyiz

Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonunda Kınalı Keklik üretimi, Türkiye'de 8.ci doğu karadenizde ise tek olma özelliğine sahip.
Çoğu kimsenin bilmediği Kelkit Kanatlı Üretim istasyonu nesli tükenme tehlikesinde olan kınalı keklik üretiminde oldukça büyük öneme sahip. Nesli tehlikede olan bölgelere de gönderilen kınalı keklik zararlı tarım böcekleriyle mücadelede oldukça etkili. Özellikle bahar aylarında bölgemizin korkulu kâbusu olan kenenin en büyük düşmani olarak bilinen kınalı keklik, Kelkit için yöresel bi öneme sahip.   Kelkit kaymakamı Kadir ALGIN ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal YILMAZ'ın incelemelerde bulunduğu tesis, bu ziyaretle Kelkit halkı tarafından ögrenildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce işletilen tesisi yeni ögrenen vatandaşlar ; " Biz tesisin varlığından haberdar degildik. Ögrenince çok mutlu olduk. Hemde bölgede tek. Ancak kaymakam beyden ricamız cahil avcılara karşı önlem alınması. Kekliklerin en büyük düşmanları onlar" diye konuştu.    
Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonunda Kınalı Keklik üretimi, Türkiye'de 8.ci doğu karadenizde ise tek olma özelliğine sahip.

Çoğu kimsenin bilmediği Kelkit Kanatlı Üretim istasyonu nesli tükenme tehlikesinde olan kınalı keklik üretiminde oldukça büyük öneme sahip. Nesli tehlikede olan bölgelere de gönderilen kınalı keklik zararlı tarım böcekleriyle mücadelede oldukça etkili.

Özellikle bahar aylarında bölgemizin korkulu kâbusu olan kenenin en büyük düşmani olarak bilinen kınalı keklik, Kelkit için yöresel bi öneme sahip.

 

Kelkit kaymakamı Kadir ALGIN ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal YILMAZ'ın incelemelerde bulunduğu tesis, bu ziyaretle Kelkit halkı tarafından ögrenildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce işletilen tesisi yeni ögrenen vatandaşlar ;

" Biz tesisin varlığından haberdar degildik. Ögrenince çok mutlu olduk. Hemde bölgede tek. Ancak kaymakam beyden ricamız cahil avcılara karşı önlem alınması. Kekliklerin en büyük düşmanları onlar" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.