Kelkit'te Bacalı Fabrika ile Sağlığı Bozmaya Değer mi ?

Gündem 04.06.2024 - 10:29, Güncelleme: 04.06.2024 - 10:34 13348+ kez okundu.
 

Kelkit'te Bacalı Fabrika ile Sağlığı Bozmaya Değer mi ?

Yöremizin istihdam sorunlarını gidermeye çalışırken daha güzel alternatifler varken bacalı fabrikaya yönelmek zorunda mıyız?
Tüm bacalı fabrikanın olduğu bölgelere baktığımızda, insan yaşam kalitesinin düştüğü ve bir müddet sonra hastalıklarla boğuştuğunu görürsünüz. Kelkit'e yapılacak bir bacalı fabrikanın da benzer sonuçlara yol açacağını öngörmek zor olmasa gerek.   KOAH hastaları belki 10 kat artacak. Kanser hastalari hakeza öyle. Dilovasında ölen her 3 kişiden birisi kanserden ölüyor. Güzel Kelkit'imizin havasını ve sosyal dokusunu bozmaya değer mi ? Belki fabrikada tamamen Kelkit'li çalışmayacak bir müddet sonra dışardan işçi alınmaya başlayacak. İlçe yapısı kozmopolit bir yapıya dönüşecek. Bilemezsiniz tabi. Şu an bir bacalı fabrika inşa etmeye kalksanız belki 3-4 sene sürecek. Ama daha kısa zamanda daha temiz fayda sağlayacak iş sahaları var elbette. Bölgenin dokusunu bozmayacak.   Mesela tekstil. İlçemizde ki HİS tekstil 100 e yakın kişi çalıştırıyor. Tertemiz. Çevreye zararı yok maliyeti çok yok. Pratik. Yer göster yapılsın hemen.   Yada çağrı merkezi. Maliyeti hiç yok gibi birşey. Yere bile gerek yok. Al işe herkes evinden çalışsın.   Yadaaa elimizde daha muazzam bir hazine var. Satala Antik Kenti. İlgilen geliştir, daha müthiş bir şekilde meyvelerini topla.   Ya da bölgenin lokomotifi hayvancılık. Kalıcı yatırımlarla bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip Kelkit, daha iyi bir istihdama sahip olabilir. Birçok şey sayılabilir.  Ancak bacalı fabrika en son şey.
Yöremizin istihdam sorunlarını gidermeye çalışırken daha güzel alternatifler varken bacalı fabrikaya yönelmek zorunda mıyız?

Tüm bacalı fabrikanın olduğu bölgelere baktığımızda, insan yaşam kalitesinin düştüğü ve bir müddet sonra hastalıklarla boğuştuğunu görürsünüz. Kelkit'e yapılacak bir bacalı fabrikanın da benzer sonuçlara yol açacağını öngörmek zor olmasa gerek.

 

KOAH hastaları belki 10 kat artacak. Kanser hastalari hakeza öyle. Dilovasında ölen her 3 kişiden birisi kanserden ölüyor. Güzel Kelkit'imizin havasını ve sosyal dokusunu bozmaya değer mi ? Belki fabrikada tamamen Kelkit'li çalışmayacak bir müddet sonra dışardan işçi alınmaya başlayacak. İlçe yapısı kozmopolit bir yapıya dönüşecek. Bilemezsiniz tabi.

Şu an bir bacalı fabrika inşa etmeye kalksanız belki 3-4 sene sürecek.

Ama daha kısa zamanda daha temiz fayda sağlayacak iş sahaları var elbette. Bölgenin dokusunu bozmayacak.

 

Mesela tekstil. İlçemizde ki HİS tekstil 100 e yakın kişi çalıştırıyor. Tertemiz. Çevreye zararı yok maliyeti çok yok. Pratik. Yer göster yapılsın hemen.

 

Yada çağrı merkezi. Maliyeti hiç yok gibi birşey. Yere bile gerek yok. Al işe herkes evinden çalışsın.

 

Yadaaa elimizde daha muazzam bir hazine var. Satala Antik Kenti. İlgilen geliştir, daha müthiş bir şekilde meyvelerini topla.

 

Ya da bölgenin lokomotifi hayvancılık. Kalıcı yatırımlarla bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip Kelkit, daha iyi bir istihdama sahip olabilir.

Birçok şey sayılabilir. 

Ancak bacalı fabrika en son şey.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.