Bayramda 'Cigerlerimiz' Yanmasın

Yaşam 14.06.2024 - 14:06, Güncelleme: 14.06.2024 - 14:32 5949+ kez okundu.
 

Bayramda 'Cigerlerimiz' Yanmasın

Hava sıcaklıklarının artması ve 9 günlük bayram tatilini firsat bilerek piknik ve mesire alanlarını kullanmayı planlayan bölge halkımızın dikkatli olmaları gereklidir.
9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ve bayram sonrasında bölgemizde artacak olan yaz sıcakları nedeniyle doğaya bırakılan çöpler ve yakılacak mangal ateşi ile hava kirliliğinin önüne geçilmesinde önemli bir rol üstlenerek adeta insanlar için doğal ciğer vazifesi gören ormanlarımızın yanarak yok olmasının önüne geçilmesi için tedbirli olmakta fayda var. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yeşil alanların bulunduğu yüksek noktalarda piknik yapıp aileleri ile zaman geçirmeyi planlayan vatandaşlarımızın  en önemli etkinliği mangal oluyor. Hava sıcaklığının yüksekliğinin yanı sıra yakılan mangal ateşinin de olası orman yangınlarında etkin rol oynuyor.Piknik ve mesire alanları dışındaki ağaçlık bölgelerde ateş yakılmaması konusunda dikkatli olmak lazim. ''Ormanlar hepimizin nefes kaynağıdır.''
Hava sıcaklıklarının artması ve 9 günlük bayram tatilini firsat bilerek piknik ve mesire alanlarını kullanmayı planlayan bölge halkımızın dikkatli olmaları gereklidir.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ve bayram sonrasında bölgemizde artacak olan yaz sıcakları nedeniyle doğaya bırakılan çöpler ve yakılacak mangal ateşi ile hava kirliliğinin önüne geçilmesinde önemli bir rol üstlenerek adeta insanlar için doğal ciğer vazifesi gören ormanlarımızın yanarak yok olmasının önüne geçilmesi için tedbirli olmakta fayda var.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yeşil alanların bulunduğu yüksek noktalarda piknik yapıp aileleri ile zaman geçirmeyi planlayan vatandaşlarımızın  en önemli etkinliği mangal oluyor.

Hava sıcaklığının yüksekliğinin yanı sıra yakılan mangal ateşinin de olası orman yangınlarında etkin rol oynuyor.Piknik ve mesire alanları dışındaki ağaçlık bölgelerde ateş yakılmaması konusunda dikkatli olmak lazim.

''Ormanlar hepimizin nefes kaynağıdır.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.