Tomara Şelalesi Görenleri Hayran Bırakıyor

Yaşam 21.06.2024 - 16:31, Güncelleme: 21.06.2024 - 16:38 6087+ kez okundu.
 

Tomara Şelalesi Görenleri Hayran Bırakıyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan dökülen buz gibi suyun oluşturduğu Tomara Şelalesi yazın sıcağından kurtulmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı oldu.
  Gümüşhane'nin en gözde turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan alanda ziyaretçiler şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip doğanın tadını çıkarıyor. Doğal güzellikleri ve serin sularıyla bir doğa harikası olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, doğaseverlerin ve ziyaretçilerin büyüleyici bir doğal manzara deneyimi yaşamasını sağlıyor Dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük berrak suyu, oluşturduğu hırçın deresinde kuş cıvıltıları içinde suyun seremonisinin dinlendiği mekan yazın sıcak havasından kaçıp kurtulmak, serinlemek isteyenlerin adresi oldu. Buz gibi akan suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlayan ve ziyaretçilerine huzur dolu bir kaçış sunan, unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlayan Tomara Şelalesi yurdun dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya başladı. 9 günlük bayram tatili ve havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanan Tomara Şelalesi, Türkiye’de  turizm otoriteleri tarafından  ziyaret edilmesi tavsiye edilen 10 şelaleden birisi olarak biliniyor.  
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan dökülen buz gibi suyun oluşturduğu Tomara Şelalesi yazın sıcağından kurtulmak isteyenlerin vazgeçilmez durağı oldu.

 

Gümüşhane'nin en gözde turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan alanda ziyaretçiler şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip doğanın tadını çıkarıyor.


Doğal güzellikleri ve serin sularıyla bir doğa harikası olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, doğaseverlerin ve ziyaretçilerin büyüleyici bir doğal manzara deneyimi yaşamasını sağlıyor

Dağın ortasındaki 40 ayrı noktadan yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük berrak suyu, oluşturduğu hırçın deresinde kuş cıvıltıları içinde suyun seremonisinin dinlendiği mekan yazın sıcak havasından kaçıp kurtulmak, serinlemek isteyenlerin adresi oldu.

Buz gibi akan suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlayan ve ziyaretçilerine huzur dolu bir kaçış sunan, unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlayan Tomara Şelalesi yurdun dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya başladı.

9 günlük bayram tatili ve havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşanan Tomara Şelalesi, Türkiye’de  turizm otoriteleri tarafından  ziyaret edilmesi tavsiye edilen 10 şelaleden birisi olarak biliniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.