Bayburt'ta Bilgiye Erişim Artıyor, Gezici Kütüphane Hizmette

Yaşam 06.07.2024 - 09:19, Güncelleme: 06.07.2024 - 09:25 4548+ kez okundu.
 

Bayburt'ta Bilgiye Erişim Artıyor, Gezici Kütüphane Hizmette

Bayburt İl Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphanesi, kitap sevgisini ve bilgiye erişimini ilin en ücra köşelerine taşıyor.
Yaşayan kütüphaneler anlayışı ile kütüphanecilik hizmetlerini tüm vatandaşlara ulaştırma hedefinde olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayburt’a da bir gezici kütüphane tahsis etti. 2 Mart 2024’ten itibaren hizmet vermeye başlayan gezici kütüphane, Konursu Köyü’nden başlayarak bugüne kadar 10’dan fazla köye kitap ve bilgi ışığı ulaştırdı. Herkese Kitap ve Bilgi Erişimi Gezici kütüphanede 5 binden fazla her yaştan ve ilgiye uygun güncel kitap yer alıyor. Kütüphanecinin de bulunduğu araç, haftanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 11:00 – 20:00 saatleri arasında Saray Bahçesi’nde, Perşembe günleri ise köylerde hizmet veriyor. Kullanıcılar, gezici kütüphanede kitap ödünç almanın yanı sıra internet erişimi, film gösterimi, süreli yayınlardan yararlanma ve eğitici oyunlar oynama imkanına da sahip oluyor.  Çocuklar için ayrıca yüz boyama, kitap ayracı tasarımı ve boyama etkinlikleri gibi çeşitli atölye çalışmaları da düzenleniyor.
Bayburt İl Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphanesi, kitap sevgisini ve bilgiye erişimini ilin en ücra köşelerine taşıyor.

Yaşayan kütüphaneler anlayışı ile kütüphanecilik hizmetlerini tüm vatandaşlara ulaştırma hedefinde olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayburt’a da bir gezici kütüphane tahsis etti.

2 Mart 2024’ten itibaren hizmet vermeye başlayan gezici kütüphane, Konursu Köyü’nden başlayarak bugüne kadar 10’dan fazla köye kitap ve bilgi ışığı ulaştırdı.

Herkese Kitap ve Bilgi Erişimi

Gezici kütüphanede 5 binden fazla her yaştan ve ilgiye uygun güncel kitap yer alıyor. Kütüphanecinin de bulunduğu araç, haftanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 11:00 – 20:00 saatleri arasında Saray Bahçesi’nde, Perşembe günleri ise köylerde hizmet veriyor.

Kullanıcılar, gezici kütüphanede kitap ödünç almanın yanı sıra internet erişimi, film gösterimi, süreli yayınlardan yararlanma ve eğitici oyunlar oynama imkanına da sahip oluyor. 

Çocuklar için ayrıca yüz boyama, kitap ayracı tasarımı ve boyama etkinlikleri gibi çeşitli atölye çalışmaları da düzenleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.