Kelkit'teki Yağış En Çok 73 Yaşındaki Arıcıyı Etkiledi

Yaşam 17.07.2024 - 10:36, Güncelleme: 17.07.2024 - 11:27 4168+ kez okundu.
 

Kelkit'teki Yağış En Çok 73 Yaşındaki Arıcıyı Etkiledi

Günbatur Köyünde de etkili olan şiddetli yağış bölgede arıcılık yapan 73 yaşındaki Ali Kumantaş’ın kovanlarına zarar verdi.
Kelkit İlçesi Günbatur Köyünde de etkili olan şiddetli yağış bölgede arıcılık yapan Ali Kumantaş’ın kovanlarına zarar verdi. Kuru derede oluşan selin yön değiştirmesi sonucu yaşanan olayda 300 kovanın bulunduğu alan sular altında kaldı. Yaklaşık 100’e yakın kovanın etkilendiği felakette kovanlar çamurlu suyla dolarken, şiddetli fırtına nedeniyle açılan kapaklar arıları yağmura maruz bıraktı. Bölgede yağışa kadar günlük güneşlik bir havanın olduğunu, bir anda gökyüzünün kararıp fırtına ile birlikte etkili bir yağmurun başladığını aktaran Kumantaş, “Birkaç dakika geçmeden arılığımızın yanında bulunan kuru dereden sel geldi. Gelen sel dereyi doldurup yön değiştirdi ve arılarımızın olduğu alanı bastı. Tam anlamıyla arkamızda bulunan dağdan gelen sel bizi alıp götürdü. Yaşanan bu. Şu anda burada 300’ün üzerinde arım var. Bunların en az 100 tanesi zarar gördü” dedi.
Günbatur Köyünde de etkili olan şiddetli yağış bölgede arıcılık yapan 73 yaşındaki Ali Kumantaş’ın kovanlarına zarar verdi.

Kelkit İlçesi Günbatur Köyünde de etkili olan şiddetli yağış bölgede arıcılık yapan Ali Kumantaş’ın kovanlarına zarar verdi.

Kuru derede oluşan selin yön değiştirmesi sonucu yaşanan olayda 300 kovanın bulunduğu alan sular altında kaldı.

Yaklaşık 100’e yakın kovanın etkilendiği felakette kovanlar çamurlu suyla dolarken, şiddetli fırtına nedeniyle açılan kapaklar arıları yağmura maruz bıraktı.

Bölgede yağışa kadar günlük güneşlik bir havanın olduğunu, bir anda gökyüzünün kararıp fırtına ile birlikte etkili bir yağmurun başladığını aktaran Kumantaş, “Birkaç dakika geçmeden arılığımızın yanında bulunan kuru dereden sel geldi. Gelen sel dereyi doldurup yön değiştirdi ve arılarımızın olduğu alanı bastı. Tam anlamıyla arkamızda bulunan dağdan gelen sel bizi alıp götürdü. Yaşanan bu. Şu anda burada 300’ün üzerinde arım var. Bunların en az 100 tanesi zarar gördü” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.