573 Yıllık Tarihi Üstü Açık Camii Yenileniyor

Yaşam 17.07.2024 - 17:07, Güncelleme: 17.07.2024 - 17:07 6515+ kez okundu.
 

573 Yıllık Tarihi Üstü Açık Camii Yenileniyor

Gümüşhane'nin tarihi miraslarından biri olan, 573 yıllık Kadırga Tarihi Açık Camii, Kürtün Müftülüğünün öncülüğünde başlatılan restorasyon çalışmalarıyla yenileniyor.
İnsanların asırlardır açık havada ve çimenlerin üzerinde ibadet ettiği, Gümüşhane sınırında yer alan, deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, üstü açık, çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili 573 yıllık çift minareli camide minber, mihrap ve kürsü için restorasyon çalışmaları başladı. Yaz mevsiminin gelmesi ve yayla sezonun başlamasıyla Gümüşhane ve Trabzon’dan Kadırga Yaylası'na göçen çok sayıda kişinin namaz kıldığı açık hava camiinde Kürtün İlçe müftülüğünün öncülüğünde başlatılan yenileme çalışması kapsamında vatandaşların bağışlarıyla, kar, buz, su ve dondan etkilenmeyen İspir granitinden minber mihrap ve kürsü yenilenecek. Kar, buz, su ve dondan etkilenmeyen İspir granitinden yapılacak minber ve mihrap Bayburtlu ustaların eseri olacak. Osmanlı mimarisi ile yapılacak olan bu işlemler caminin tarihi dokusuna uygun olup ziyaretçilerini 573 yıl öncesine götürecek.
Gümüşhane'nin tarihi miraslarından biri olan, 573 yıllık Kadırga Tarihi Açık Camii, Kürtün Müftülüğünün öncülüğünde başlatılan restorasyon çalışmalarıyla yenileniyor.

İnsanların asırlardır açık havada ve çimenlerin üzerinde ibadet ettiği, Gümüşhane sınırında yer alan, deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda, üstü açık, çevresi 1,5 metrelik taş duvarla çevrili 573 yıllık çift minareli camide minber, mihrap ve kürsü için restorasyon çalışmaları başladı.

Yaz mevsiminin gelmesi ve yayla sezonun başlamasıyla Gümüşhane ve Trabzon’dan Kadırga Yaylası'na göçen çok sayıda kişinin namaz kıldığı açık hava camiinde Kürtün İlçe müftülüğünün öncülüğünde başlatılan yenileme çalışması kapsamında vatandaşların bağışlarıyla, kar, buz, su ve dondan etkilenmeyen İspir granitinden minber mihrap ve kürsü yenilenecek.

Kar, buz, su ve dondan etkilenmeyen İspir granitinden yapılacak minber ve mihrap Bayburtlu ustaların eseri olacak.

Osmanlı mimarisi ile yapılacak olan bu işlemler caminin tarihi dokusuna uygun olup ziyaretçilerini 573 yıl öncesine götürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.