Gümüşhane TÜGVA'dan Aşure Etkinliği

Yaşam 18.07.2024 - 09:26, Güncelleme: 18.07.2024 - 09:44 4260+ kez okundu.
 

Gümüşhane TÜGVA'dan Aşure Etkinliği

10 Muharrem'in anlam ve önemini vurgulamak için TÜGVA Gümüşhane İl Temsilciliği Yaz Okulunda bulunan öğrenci ve velileriyle birlikte Aşure etkinliği yaptı.
İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı “Aşure Günü” muharrem ayının onuncu gününe denk geliyor. Bu kapsamda TÜGVA  Gümüşhane İl temsilcileri yaz okulunda bulunan öğrenci ve velileri ile birlikte aşure dağıtımı idrak edildi. Programa Kelkit Belediye Başkanı Sn Ünal Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Sn Metin Kaya, Gümüşhane Gsb Kyk Yurt Hizmetleri Müdürü Sn Necati Köksal, GSB Kelkit İlçe Müdürü Sn Aydın Ayvazoğlu, Halk Eğitim Müdürü Sn Yıldıray Meral,  Tapu Müdürü Sn Yaşar Şimşek, Gençlik Merkezi Müdürü Sn Cem Mansuroğlu, il genel meclis üyeleri Şükrü Durak ve Mustafa Demir katılım sağladı. Çocuklara geçmişi öğretin ki, gelecek onların olsun.
10 Muharrem'in anlam ve önemini vurgulamak için TÜGVA Gümüşhane İl Temsilciliği Yaz Okulunda bulunan öğrenci ve velileriyle birlikte Aşure etkinliği yaptı.

İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı “Aşure Günü” muharrem ayının onuncu gününe denk geliyor.

Bu kapsamda TÜGVA  Gümüşhane İl temsilcileri yaz okulunda bulunan öğrenci ve velileri ile birlikte aşure dağıtımı idrak edildi.

Programa Kelkit Belediye Başkanı Sn Ünal Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Sn Metin Kaya, Gümüşhane Gsb Kyk Yurt Hizmetleri Müdürü Sn Necati Köksal, GSB Kelkit İlçe Müdürü Sn Aydın Ayvazoğlu, Halk Eğitim Müdürü Sn Yıldıray Meral,  Tapu Müdürü Sn Yaşar Şimşek, Gençlik Merkezi Müdürü Sn Cem Mansuroğlu, il genel meclis üyeleri Şükrü Durak ve Mustafa Demir katılım sağladı.

Çocuklara geçmişi öğretin ki, gelecek onların olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.