2 Bin 300 Rakımlı Kadırga Yaylası'nda Otçu Şenliği Düzenlendi

Yaşam 20.07.2024 - 09:08, Güncelleme: 20.07.2024 - 09:24 4725+ kez okundu.
 

2 Bin 300 Rakımlı Kadırga Yaylası'nda Otçu Şenliği Düzenlendi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içerisinde bulunan Kadırga Yaylasında Otçu Şenliği geleneği bu yıl da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Yüzlerce yıldır geleneksel olarak her yıl Temmuz ayının 3. Cuma günü düzenlenen Kadırga Yayla Şenliklerinde bir araya gelen binlerce kişi horon oynadı, hasret giderdi. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'in de katıldığı şenlikte, obalarından sabah saatlerinde yola çıkan otçuların yamaçlardan davul zurna ve kemençe eşliğinde horon oynayarak festival alanına inişleri görsel şölen oluşturdu. Denizden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan ve yaz aylarında her Cuma günü Cuma namazını üstü açık camide kılmaya gelen vatandaşlarla birlikte adeta küçük bir ilçeye dönüşen Kadırga Yaylasında düzenlenen Otçu Şenliği'ne binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar dünyaca ünlü üzeri açık camide çimler üzerinde yağmur altında Cuma namazı kıldı. Şenliğe Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, Tonya Kaymakamı Adem Eser, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki ile vatandaşlar katıldı. Özkürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut, şenlikte yaptığı konuşmada, Kadırga'nın geçmişten günümüze gelen bir köprü olduğunu belirterek, kültürü canlı tutmak, gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çabaladıklarını söyledi. Turgut, barış ve kardeşlik içerisinde aynı horon halkasında oynamanın keyfini yaşayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Kadırga Şenlikleri cuma günü yapılıyor ve burada pazar da kuruluyor. Kadırga'da eğlencenin ötesinde ilahi bir durum söz konusu. Üstü Açık Cami'de namaz kılınıyor, eğlenmek için gelenler kadar da bu camide namaz kılmak isteyen gurbetçilerimiz, yurt içinden ve yurt dışından binlerce insan aynı safta buluşuyor, aminleri gökyüzüne, ülkemizin birliği için dirliği için aminlerde buluşuyor. Diğer taraftan da herkes yaylasında otçu yaparken cuma günü otçularla horon oynayarak geliyorlar, aynı kültürü canlı tutmaya çalışıyoruz ve gelecek nesillerimize de sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çabalıyoruz."
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içerisinde bulunan Kadırga Yaylasında Otçu Şenliği geleneği bu yıl da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yüzlerce yıldır geleneksel olarak her yıl Temmuz ayının 3. Cuma günü düzenlenen Kadırga Yayla Şenliklerinde bir araya gelen binlerce kişi horon oynadı, hasret giderdi. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'in de katıldığı şenlikte, obalarından sabah saatlerinde yola çıkan otçuların yamaçlardan davul zurna ve kemençe eşliğinde horon oynayarak festival alanına inişleri görsel şölen oluşturdu.

Denizden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan ve yaz aylarında her Cuma günü Cuma namazını üstü açık camide kılmaya gelen vatandaşlarla birlikte adeta küçük bir ilçeye dönüşen Kadırga Yaylasında düzenlenen Otçu Şenliği'ne binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar dünyaca ünlü üzeri açık camide çimler üzerinde yağmur altında Cuma namazı kıldı.

Şenliğe Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, Tonya Kaymakamı Adem Eser, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki ile vatandaşlar katıldı.

Öz kürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut, şenlikte yaptığı konuşmada, Kadırga'nın geçmişten günümüze gelen bir köprü olduğunu belirterek, kültürü canlı tutmak, gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çabaladıklarını söyledi.

Turgut, barış ve kardeşlik içerisinde aynı horon halkasında oynamanın keyfini yaşayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kadırga Şenlikleri cuma günü yapılıyor ve burada pazar da kuruluyor. Kadırga'da eğlencenin ötesinde ilahi bir durum söz konusu. Üstü Açık Cami'de namaz kılınıyor, eğlenmek için gelenler kadar da bu camide namaz kılmak isteyen gurbetçilerimiz, yurt içinden ve yurt dışından binlerce insan aynı safta buluşuyor, aminleri gökyüzüne, ülkemizin birliği için dirliği için aminlerde buluşuyor. Diğer taraftan da herkes yaylasında otçu yaparken cuma günü otçularla horon oynayarak geliyorlar, aynı kültürü canlı tutmaya çalışıyoruz ve gelecek nesillerimize de sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çabalıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.