Keşiş ve Munzur Dağları'na Erzincan'da İlk Kar Düştü

Yaşam 23.09.2024 - 16:53, Güncelleme: 23.09.2024 - 18:18 2454 kez okundu.
 

Keşiş ve Munzur Dağları'na Erzincan'da İlk Kar Düştü

Erzincan'da 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirvesi Esence ve Munzur Dağları'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altına düştüğü Erzincan'da, yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirvesi Esence ve Munzur Dağları'nın karlı zirveleri, kent merkezinden net bir şekilde görüldü. Yüksek kesimlerdeki köylerde kış hazırlıkları başladı ve sobalar yakıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi, güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette rüzgarın esmesi öngörülüyor.
Erzincan'da 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirvesi Esence ve Munzur Dağları'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altına düştüğü Erzincan'da, yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirvesi Esence ve Munzur Dağları'nın karlı zirveleri, kent merkezinden net bir şekilde görüldü.

Yüksek kesimlerdeki köylerde kış hazırlıkları başladı ve sobalar yakıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi, güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette rüzgarın esmesi öngörülüyor.

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.