Şener Doğan, Kelkit Okullarını Ziyaret Etti

Eğitim 02.10.2024 - 11:13, Güncelleme: 02.10.2024 - 19:10 976 kez okundu.
 

Şener Doğan, Kelkit Okullarını Ziyaret Etti

Şener Doğan, Kelkit Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nu ve Behiye Mustafa Doğan Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi
Ziyareti sırasında sınıfları gezen Doğan, öğrencilerle birebir ilgilenip onların derslerdeki deneyimlerini ve gelecek hedeflerini dinledi. Ayrıca  öğretmenlerle de bir toplantı düzenledi. Toplantıda Sayın Doğan, Bakanlığımız tarafından okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu model kapsamında "beceri temelli" yeni müfredatın hayata geçirildiğini belirten Doğan, öğretmenlerin "sonuç odaklı ölçme" sistemi yerine öğrencilerin gelişimini takip etmeye olanak tanıyan "süreç odaklı ölçme" sistemine geçtiğini vurguladı. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarında, "süreç odaklı ölçme" kapsamında öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açılardan bütüncül bir yaklaşımla ele alan bir sistemin benimsendiğini ifade eden Doğan, bu sistemin öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynayacağını söyledi. Doğan ayrıca, öğrencilere karşılaşabilecekleri problemler ya da görevler verilerek motive edici geri bildirimler sağlanacağını ve dijital teknolojilerin kullanımıyla aktif öğrenme süreçlerinin destekleneceğini belirtti. Örneğin, belirlenen öğrenme çıktısına grup çalışmasıyla ulaşılması gereken durumlarda öğretmenlerin sınıf içi gruplar oluşturarak öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini aktardı.  
Şener Doğan, Kelkit Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nu ve Behiye Mustafa Doğan Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi

Ziyareti sırasında sınıfları gezen Doğan, öğrencilerle birebir ilgilenip onların derslerdeki deneyimlerini ve gelecek hedeflerini dinledi. Ayrıca  öğretmenlerle de bir toplantı düzenledi.

Toplantıda Sayın Doğan, Bakanlığımız tarafından okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu model kapsamında "beceri temelli" yeni müfredatın hayata geçirildiğini belirten Doğan, öğretmenlerin "sonuç odaklı ölçme" sistemi yerine öğrencilerin gelişimini takip etmeye olanak tanıyan "süreç odaklı ölçme" sistemine geçtiğini vurguladı.

Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarında, "süreç odaklı ölçme" kapsamında öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açılardan bütüncül bir yaklaşımla ele alan bir sistemin benimsendiğini ifade eden Doğan, bu sistemin öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Doğan ayrıca, öğrencilere karşılaşabilecekleri problemler ya da görevler verilerek motive edici geri bildirimler sağlanacağını ve dijital teknolojilerin kullanımıyla aktif öğrenme süreçlerinin destekleneceğini belirtti. Örneğin, belirlenen öğrenme çıktısına grup çalışmasıyla ulaşılması gereken durumlarda öğretmenlerin sınıf içi gruplar oluşturarak öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini aktardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.