Milletvekili Köse ve Erdoğdu'nun Kelkit'e Özel İlgisi; Organize Sanayi ve SATALA

Gündem 25.03.2025 - 17:24, Güncelleme: 25.03.2025 - 19:35 8043 kez okundu.
 

Milletvekili Köse ve Erdoğdu'nun Kelkit'e Özel İlgisi; Organize Sanayi ve SATALA

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ve İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu Kelkit ilçesine yönelik projeleriyle bölgenin hem ekonomik hem de kültürel kalkınmasını hedefliyor.
  Özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Satala Antik Kenti projeleriyle dikkat çeken Ak Parti Gümüşhane Kurmayları, Kelkit’i hem sanayi hem de turizm açısından cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.   Kelkit’te Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için önemli adımlar atıldı. 536 dönümlük alanın OSB olarak tescillenmesi ve devir işlemlerinin ardından faaliyete geçmesi için çalışmalar hızla sürüyor. Bölgenin sanayi altyapısını güçlendirecek bu proje, yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlamayı hedefliyor.   Diğer yandan, Satala Antik Kenti'nin "Geleceğe Kültürel Miras" listesine eklenmesiyle bölgenin turizm potansiyelini artırmak için önemli bir adım atıldı. Köse, burada yürütülen kazı çalışmaları için 5,5 milyon liraya yakın bir ödenek hazırlandığını ve 4 yıl boyunca burada yapılacak çalışmaların bedelinin sınırsız olarak karşılanacağını belirtti.    Kazıların, Satala’nın Roma İmparatorluğu dönemine ait önemli bir merkez olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Köse, bölgeyi uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirme yolunda büyük bir adım olarak değerlendirmişti. 
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ve İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu Kelkit ilçesine yönelik projeleriyle bölgenin hem ekonomik hem de kültürel kalkınmasını hedefliyor.

 

Özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Satala Antik Kenti projeleriyle dikkat çeken Ak Parti Gümüşhane Kurmayları, Kelkit’i hem sanayi hem de turizm açısından cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Kelkit’te Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için önemli adımlar atıldı. 536 dönümlük alanın OSB olarak tescillenmesi ve devir işlemlerinin ardından faaliyete geçmesi için çalışmalar hızla sürüyor. Bölgenin sanayi altyapısını güçlendirecek bu proje, yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Diğer yandan, Satala Antik Kenti'nin "Geleceğe Kültürel Miras" listesine eklenmesiyle bölgenin turizm potansiyelini artırmak için önemli bir adım atıldı. Köse, burada yürütülen kazı çalışmaları için 5,5 milyon liraya yakın bir ödenek hazırlandığını ve 4 yıl boyunca burada yapılacak çalışmaların bedelinin sınırsız olarak karşılanacağını belirtti. 

 

Kazıların, Satala’nın Roma İmparatorluğu dönemine ait önemli bir merkez olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Köse, bölgeyi uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirme yolunda büyük bir adım olarak değerlendirmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.