Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası IPARD Tanıtım Toplantısı Düzenleyecek; Beklentiler Büyük
Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası IPARD Tanıtım Toplantısı Düzenleyecek; Beklentiler Büyük
Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) tarafından 81 ilin dahil edildiği 2024 IPARD çağrısı öncesi Gümüşhaneli girişi
Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) tarafından 81 ilin dâhil edildiği 2024 IPARD çağrısı öncesi Gümüşhaneli girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor. 7 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de Kelkit Belediyesi konferans salonunda yapılacak toplantıya, Kelkit, Şiran ve Köseli yatırımcılar davet edildi.
Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban, hazırladığı video ile ilgili kişilere seslenerek;
“Değerli üreticimiz, çiftçimiz, yatırımcımız, girişimcimiz. Bildiğiniz üzere TKDK, IPARD üç programına Gümüşhane ilimizi de dâhil etti. 2024 yılının başında yeni bir çağrıya çıkılmasını bekliyoruz. Şimdi hayallerimizi gerçekleştirmenin ve yatırım yapmanın tam zamanı. Her çeşit üretim, et-süt ürünleri, kanatlı hayvan, yumurta, balıkçılık, meyve, sebze, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkârlık, kırsal turizm, makine parkuru, sanayi ve yenilenebilir enerji alanında ciddi fırsatlar ve destekler sizi bekliyor. Kelkit ve Şiran Ziraat Odalarımızla birlikte 7 Ekim Cumartesi günü Kelkit Belediye Salonu'nda saat 14.00’de düzenleyeceğimiz tanıtım toplantısına, Kelkit'ten, Şiran'dan, Köse'den, bütün yatırımcılarımızı bekliyoruz” dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile ilgili bilgilerinde paylaşıldığı videoda şu ifadelere yer verildi:
“TKDK olarak kırsalda yaşayan insanlarımızı üretime dâhil ederek kırsal kalkınmayı sağlamayı, böylece düzensiz göçlerinin sebep olduğu, sayısız sorunu ortadan kaldırmayı düstur edindik. Bu ilke doğrultusunda Avrupa Birliği'nin aday ve potansiyel aday ülkelere desteklemek amacıyla hazırlanmış olduğu İPARD programı kapsamında 2011’den bu güne kadar 19 Bin 309 proje sahibiyle sözleşme imzaladık. Yerinde üretim, yerinde işleme ve yerinde kalkınma anlayışıyla kırsalı kalkındırmak, kente göçü önlemek, kadın ve genç girişimcileri desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla IPARD çerçevesinde proje başvuruları aldık. Bu projelerden 4 Bini kadın yatırımcılara, 10 Bini 18-40 yaş arasında ki genç girişimcilere ait olmak üzere toplam yatırım bütçesi 11 Milyar Türk lirasını bulan yatırımlar için girişimcilere 5,4 Milyar Türk lirası hibe vererek 74 Bin vatandaşa istihdam sağladık. Birçok kırsal bölgemizde Avrupa Birliği standartlarının da üstünde modern tesisler kurulmasına öncülük ettik. Genç ve kadın girişimcilerimizi destekleyerek onların da üretimde yer almasını sağladık. İnsanımızın doğduğu yeri, doyduğu yer yaparak, kırsaldan kente göçün önünü kestik. Bir ekime bin başak veren Anadolu'muzun bereketli toprakları için desteğe tüm hızımızla devam edeceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.