Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tersun Projesi onayda bekliyor

Gümüşhane 08.09.2023 - 14:08, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 2754+ kez okundu.
 

Tersun Projesi onayda bekliyor

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, projesi Karayolları Genel Müdürlüğü onayında bekleyen İkisu-Şiran karayolundaki Tersun Dağı Tüneli projesinin uzun süredir bekliyor olmasının kabul edilemez olduğunu söyle
Yapıldığında Trabzon limanını en kısa yoldan İç Anadolu’ya bağlayacak olan İkisu-Şiran karayolu üzerindeki Tersun Dağı tüneliyle ilgili açıklama yapan Nas, tünelin geçtiğimiz günlerde Şiran ilçesinde yapılan ve iki gün süren “Dünü, bugünü, yarını Şiran Sempozyumunun ana gündemini oluşturduğunu hatırlattı.   Tersun Dağı Tünel Projesinin sadece Şiranlıların değil tüm Gümüşhanelilerin öncelikli talebi olduğunu ifade eden Nas, projenin bir an önce gündeme alınması gerektiğine dikkat çekerek, “9 Temmuz 2018 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından proje ihalesi yapılan İkisu-Şiran yolunun genel müdürlük onayı için uzun süredir bekliyor olması kabul edilemez. 4,5 kilometre uzunluğundaki Tersun Tüneli ile birlikte toplamda 13,6 kilometre olan proje, mevcut yolu 16 kilometre kısaltacak nitelikte. Bu proje sadece Şiranlı kardeşlerimizin bir talebi değil, hem Gümüşhane’nin hem de ülkemizin menfaatine olan bir ihtiyaçtır” dedi.   Projenin mikro-milliyetçi politikalara kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizen Nas, “İlçelerimizin ekonomik, sosyal, politik gücü Gümüşhane’nin gücüdür. Şiran’a, Torul’a, Kürtün’e, Kelkit’e, Köse’ye yapılacak her türlü yatırım Gümüşhane’nin geleceğini aydınlatacaktır. Bu noktada Karadeniz limanlarını İç Anadolu bölgesine bağlayan en kısa yol olan İkisu-Şiran projesini sadece Şiranlı kardeşlerimizin bir talebi olarak görmekten vazgeçmeliyiz. Proje ile birlikte yapılacak olan tünel; dik rampaları, keskin virajları ve özellikle kış mevsiminde karlı, buzlu yollarıyla sürücülerin kabusu olan yolu daha kısa ve daha güvenli hale getirecektir” diye konuştu.   Yeniden Refah Partisi Gümüşhane teşkilatları olarak her daim mikro-milliyetçi politikaların karşısında yer alıp, Gümüşhane’nin, Türkiye’nin menfaatlerini önceleyeceklerini kaydeden Nas, “Tersun tünelinin ana gündem olduğu sempozyum esasında Gümüşhane İl Merkezinde bulunan siyasetçilerin konuyla ne denli ilgili olduklarını göstermiştir. Onların bu ilgisizlikleri projenin hayata geçmesini belki geciktirebilir ancak eninde sonunda proje gerçekleşecek ve bu eziyet son bulacaktır” ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, projesi Karayolları Genel Müdürlüğü onayında bekleyen İkisu-Şiran karayolundaki Tersun Dağı Tüneli projesinin uzun süredir bekliyor olmasının kabul edilemez olduğunu söyle

Yapıldığında Trabzon limanını en kısa yoldan İç Anadolu’ya bağlayacak olan İkisu-Şiran karayolu üzerindeki Tersun Dağı tüneliyle ilgili açıklama yapan Nas, tünelin geçtiğimiz günlerde Şiran ilçesinde yapılan ve iki gün süren “Dünü, bugünü, yarını Şiran Sempozyumunun ana gündemini oluşturduğunu hatırlattı.

 

Tersun Dağı Tünel Projesinin sadece Şiranlıların değil tüm Gümüşhanelilerin öncelikli talebi olduğunu ifade eden Nas, projenin bir an önce gündeme alınması gerektiğine dikkat çekerek, “9 Temmuz 2018 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından proje ihalesi yapılan İkisu-Şiran yolunun genel müdürlük onayı için uzun süredir bekliyor olması kabul edilemez. 4,5 kilometre uzunluğundaki Tersun Tüneli ile birlikte toplamda 13,6 kilometre olan proje, mevcut yolu 16 kilometre kısaltacak nitelikte. Bu proje sadece Şiranlı kardeşlerimizin bir talebi değil, hem Gümüşhane’nin hem de ülkemizin menfaatine olan bir ihtiyaçtır” dedi.

 

Projenin mikro-milliyetçi politikalara kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizen Nas, “İlçelerimizin ekonomik, sosyal, politik gücü Gümüşhane’nin gücüdür. Şiran’a, Torul’a, Kürtün’e, Kelkit’e, Köse’ye yapılacak her türlü yatırım Gümüşhane’nin geleceğini aydınlatacaktır. Bu noktada Karadeniz limanlarını İç Anadolu bölgesine bağlayan en kısa yol olan İkisu-Şiran projesini sadece Şiranlı kardeşlerimizin bir talebi olarak görmekten vazgeçmeliyiz. Proje ile birlikte yapılacak olan tünel; dik rampaları, keskin virajları ve özellikle kış mevsiminde karlı, buzlu yollarıyla sürücülerin kabusu olan yolu daha kısa ve daha güvenli hale getirecektir” diye konuştu.

 

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane teşkilatları olarak her daim mikro-milliyetçi politikaların karşısında yer alıp, Gümüşhane’nin, Türkiye’nin menfaatlerini önceleyeceklerini kaydeden Nas, “Tersun tünelinin ana gündem olduğu sempozyum esasında Gümüşhane İl Merkezinde bulunan siyasetçilerin konuyla ne denli ilgili olduklarını göstermiştir. Onların bu ilgisizlikleri projenin hayata geçmesini belki geciktirebilir ancak eninde sonunda proje gerçekleşecek ve bu eziyet son bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.