Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
A. MÜNİR TOK
Köşe Yazarı
A. MÜNİR TOK
 

KELKİT’İN SORUNLARI

  Kelkit’te apaçık görülen bazı sorunlar kanaatimce şunlardır: Sorunları çözmede öncelikli sorunun kaynağına inmek gerekir. Sorunun kaynağına inmek içinde vizyon ve misyon sahibi olmanın yanında birde yerelde yaşayan insanları tanımak gerekir. Eline metre alan yolun yarısı benim diye yolu kapatmaz. Belediye başkanı ve meclis üyeleri derhal toplanıp bu işin oluru ne ise yapmalıdır. Kelkit’i yönetecekler öncelikle misyon sahibi olmalı. Amacım ne, hedefim ne ilkelerini geliştirmelidir. Misyonu geliştirmeden vizyon sahibi olunamaz. Bakın  Aydın Doğan Caddesinde doğaya ait bir eser var mı? Ana yoldan karşıdan karşıya geçmek için engelli vatandaşlarımıza yönelik geçişler var mı? Halkımızın İstanbul Parkı’ndan başka bir yere giderek hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer var mı?   Özellikle çevre yolundaki çöp konteynerleri  kazalara davetiye çıkardığını bilen var mı?   Çevre yolundan pazar yerine girişte olan kazaların sebebini araştıran var mı?   Çevre yoluna yakın yerlerdeki okulların giriş ve çıkış saatlerinde tedbir alan var mı?   Üniversite öğrencilerinin barınması için tedbir alan var mı?   Bulunmaz nimet Satala Antik Kent ve Sadak Sulama Göleti’ni değerlendirmek için bir plan proje var mı? İlçemizi futbolda temsil eden 1954 Kelkit Hürriyet Spor’a ne kadar sahip çıkabiliyoruz. İlçemizin tanıtımında önemli bir misyon görevi güttüğünü  onun içinde takıma sahip çıkmamız gerektiğini biliyor muyuz acaba? Sokak hayvanlarına Nejat Balcı kadar sahip çıkabiliyoruz muyuz? Zilli kilim atölyelerimize ne derece destek olabiliyoruz. Üretilmesi ve pazarlamasında daha neler yapabiliriz, gayreti içinde miyiz acaba. Kimi mahalleler tertipli, düzenli iken kimilerinde tam tersi bir durum var. Daha yeşil daha temiz bir Kelkit için neler yapmalıyız, sorusuna kulak vermeliyiz. Belediye ve diğer kurumlar tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi ve de çeşitlenmesi için acaba çalışma yapamaz mı? Belediye bünyesinde halk meclisleri oluşturularak halkın sorunlarını dinleyip çözüm üretilemez  mi? Vs vs vs…….            Yerel seçimlere gittikçe yaklaştığımız şu günlerde belediye başkan aday adaylarına, bu sorunlarla yakından ilgilenmelerini temenni ederken, sorunları çözebilecek adaylara da başarılar diliyorum.
Ekleme Tarihi: 21 Aralık 2023 - Perşembe
A. MÜNİR TOK

KELKİT’İN SORUNLARI

  Kelkit’te apaçık görülen bazı sorunlar kanaatimce şunlardır:

Sorunları çözmede öncelikli sorunun kaynağına inmek gerekir. Sorunun kaynağına inmek içinde vizyon ve misyon sahibi olmanın yanında birde yerelde yaşayan insanları tanımak gerekir.

Eline metre alan yolun yarısı benim diye yolu kapatmaz. Belediye başkanı ve meclis üyeleri derhal toplanıp bu işin oluru ne ise yapmalıdır.

Kelkit’i yönetecekler öncelikle misyon sahibi olmalı. Amacım ne, hedefim ne ilkelerini geliştirmelidir. Misyonu geliştirmeden vizyon sahibi olunamaz.

Bakın  Aydın Doğan Caddesinde doğaya ait bir eser var mı?

Ana yoldan karşıdan karşıya geçmek için engelli vatandaşlarımıza yönelik geçişler var mı?

Halkımızın İstanbul Parkı’ndan başka bir yere giderek hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer var mı?

 

Özellikle çevre yolundaki çöp konteynerleri  kazalara davetiye çıkardığını bilen var mı?

 

Çevre yolundan pazar yerine girişte olan kazaların sebebini araştıran var mı?

 

Çevre yoluna yakın yerlerdeki okulların giriş ve çıkış saatlerinde tedbir alan var mı?

 

Üniversite öğrencilerinin barınması için tedbir alan var mı?

 

Bulunmaz nimet Satala Antik Kent ve Sadak Sulama Göleti’ni değerlendirmek için bir plan proje var mı?

İlçemizi futbolda temsil eden 1954 Kelkit Hürriyet Spor’a ne kadar sahip çıkabiliyoruz. İlçemizin tanıtımında önemli bir misyon görevi güttüğünü  onun içinde takıma sahip çıkmamız gerektiğini biliyor muyuz acaba?

Sokak hayvanlarına Nejat Balcı kadar sahip çıkabiliyoruz muyuz?

Zilli kilim atölyelerimize ne derece destek olabiliyoruz. Üretilmesi ve pazarlamasında daha neler yapabiliriz, gayreti içinde miyiz acaba.

Kimi mahalleler tertipli, düzenli iken kimilerinde tam tersi bir durum var. Daha yeşil daha temiz bir Kelkit için neler yapmalıyız, sorusuna kulak vermeliyiz.

Belediye ve diğer kurumlar tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi ve de çeşitlenmesi için acaba çalışma yapamaz mı?

Belediye bünyesinde halk meclisleri oluşturularak halkın sorunlarını dinleyip çözüm üretilemez  mi?

Vs vs vs…….

           Yerel seçimlere gittikçe yaklaştığımız şu günlerde belediye başkan aday adaylarına, bu sorunlarla yakından ilgilenmelerini temenni ederken, sorunları çözebilecek adaylara da başarılar diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.