Alucra'da 'Ters Laleler' Kendini Gösterdi

Yaşam 21.05.2024 - 15:30, Güncelleme: 21.05.2024 - 15:45 5807+ kez okundu.
 

Alucra'da 'Ters Laleler' Kendini Gösterdi

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı çeşitli yaylalarda doğal olarak yetişen Ters Laleler açmaya başladı.
Alucra İlçesi'nin Demirözü Köyü Sarıyer yaylasında yetişen endemik türlerden olan ters laleler baharla birlikte yılda bir kez açarak 20 gün kendini gösteriyor. Halk arasında “ağlayan gelin” olarak bilinen endemik türlerden biri olan “Ters Lale’ler '' zarafeti ve güzelliğiyle ayrı bir renk katıyor. Koparmanın Cezası Çeyrek Milyon Yöre halkınca korunan ters laleler farklı renkleriyle yeşil çayırları süslüyor. Doga Koruma Ve Milli Parklar  (DKMP) Giresun Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ters laleyi tahrip etmenin, koparmanın cezası 244 bin türk lirası.   
Giresun'un Alucra ilçesine bağlı çeşitli yaylalarda doğal olarak yetişen Ters Laleler açmaya başladı.

Alucra İlçesi'nin Demirözü Köyü Sarıyer yaylasında yetişen endemik türlerden olan ters laleler baharla birlikte yılda bir kez açarak 20 gün kendini gösteriyor.

Halk arasında “ağlayan gelin” olarak bilinen endemik türlerden biri olan “Ters Lale’ler '' zarafeti ve güzelliğiyle ayrı bir renk katıyor.

Koparmanın Cezası Çeyrek Milyon

Yöre halkınca korunan ters laleler farklı renkleriyle yeşil çayırları süslüyor.

Doga Koruma Ve Milli Parklar  (DKMP) Giresun Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ters laleyi tahrip etmenin, koparmanın cezası 244 bin türk lirası

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.