Aydıntepe Yeraltı Şehri Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor!

Yaşam 03.07.2024 - 14:14, Güncelleme: 03.07.2024 - 14:50 1910 kez okundu.
 

Aydıntepe Yeraltı Şehri Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor!

4 yıldır kapalı olan ve en ilgi çekici yeraltı şehirlerinden biri olan Bayburt Aydıntepe Yeraltı Şehri, tekrar yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmaya hazırlanıyor.
Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Arzu Aras ve ilgili heyet, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Aydıntepe Yeraltı Şehri’nin turizme kazandırılması ve şehrin tarihi ve kültürel mirasının korunması için yapılması gerekenler ele alındı. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 4 yıldır kapalı olan Aydıntepe Yeraltı Şehri’ni tekrar yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmak için, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Arzu Aras, ilgili heyet ve Aydıntepe Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk nezaretinde biraraya geldiklerini ve yeraltı şehrinin son durumunu incelediklerini belirtti. Aydıntepe Yeraltı Şehri Hakkında: Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde bulunan ve 1998 yılında tesadüfen keşfedilen Aydıntepe Yeraltı Şehri, 3 bin yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en önemli yeraltı şehirlerinden biridir. Volkanik tüf kayalara oyularak inşa edilmiş olan yeraltı şehrinde, evler, su kuyuları, erzak depoları ve ibadet mekanları gibi birçok oda bulunmaktadır.
4 yıldır kapalı olan ve en ilgi çekici yeraltı şehirlerinden biri olan Bayburt Aydıntepe Yeraltı Şehri, tekrar yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmaya hazırlanıyor.

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Arzu Aras ve ilgili heyet, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Aydıntepe Yeraltı Şehri’nin turizme kazandırılması ve şehrin tarihi ve kültürel mirasının korunması için yapılması gerekenler ele alındı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 4 yıldır kapalı olan Aydıntepe Yeraltı Şehri’ni tekrar yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmak için, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Arzu Aras, ilgili heyet ve Aydıntepe Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk nezaretinde biraraya geldiklerini ve yeraltı şehrinin son durumunu incelediklerini belirtti.

Aydıntepe Yeraltı Şehri Hakkında:

Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde bulunan ve 1998 yılında tesadüfen keşfedilen Aydıntepe Yeraltı Şehri, 3 bin yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en önemli yeraltı şehirlerinden biridir.

Volkanik tüf kayalara oyularak inşa edilmiş olan yeraltı şehrinde, evler, su kuyuları, erzak depoları ve ibadet mekanları gibi birçok oda bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.