Bayburt’ta Uluslararası Dede Korkut Şölenleri Başladı

Yaşam 23.07.2024 - 09:52, Güncelleme: 23.07.2024 - 10:02 3047+ kez okundu.
 

Bayburt’ta Uluslararası Dede Korkut Şölenleri Başladı

Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenlerinin açılışı Saray Bahçesi Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Bu yıl hem tasarruf tedbirleri hem de İsrail tarafından Gazze’de gerçekleştirilen insanlık dışı katliam ile İslam coğrafyasında hakim olan zulüm nedeniyle kültürel ağırlıklı programlara yer verilen şölenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri programına teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sene Dede Korkut programlarını biraz kısıtladık.   Hem devletimizin tasarruf tedbirleri kararını alması hem de dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimize yapılan baskı, işkence ve zulüm bizi bu karara sevk etti. Gazze’de, Doğu Türkistan’da yaşananlar bunun bariz örneği. Oralarda Müslüman kardeşlerimiz şehit ediliyorken bizim burada eğlence bazlı programlar düzenlememiz doğru olmazdı” ifadelerini kullandı. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise, şölenlerin hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Mete Memiş olmak üzere belediye çalışanlarına diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ederek,  28 yıldır büyük bir emek ve hizmetle, ulusal ve uluslararası bir hüviyet kazanan Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin sadece Bayburt’un kültür ve sanat hayatına katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sıla ile gurbet arasında bir köprü kurmakta olduğunu söyledi.  
Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenlerinin açılışı Saray Bahçesi Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bu yıl hem tasarruf tedbirleri hem de İsrail tarafından Gazze’de gerçekleştirilen insanlık dışı katliam ile İslam coğrafyasında hakim olan zulüm nedeniyle kültürel ağırlıklı programlara yer verilen şölenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri programına teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sene Dede Korkut programlarını biraz kısıtladık.  

Hem devletimizin tasarruf tedbirleri kararını alması hem de dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimize yapılan baskı, işkence ve zulüm bizi bu karara sevk etti. Gazze’de, Doğu Türkistan’da yaşananlar bunun bariz örneği. Oralarda Müslüman kardeşlerimiz şehit ediliyorken bizim burada eğlence bazlı programlar düzenlememiz doğru olmazdı” ifadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise, şölenlerin hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Mete Memiş olmak üzere belediye çalışanlarına diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ederek,  28 yıldır büyük bir emek ve hizmetle, ulusal ve uluslararası bir hüviyet kazanan Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri’nin sadece Bayburt’un kültür ve sanat hayatına katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sıla ile gurbet arasında bir köprü kurmakta olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.