Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bayburt Devlet Hastanesinde Bir İlk; Akıllı Mercek Takıldı

Sağlık 09.05.2024 - 15:13, Güncelleme: 09.05.2024 - 16:40 2998 kez okundu.
 

Bayburt Devlet Hastanesinde Bir İlk; Akıllı Mercek Takıldı

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde tek gözünde tamamen görme kaybına sebebiyet veren katarakt gelişen depremzedeye, Bayburt Devlet Hastanesinde akıllı mercek takıldı.
Bayburt Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği yapılan başarılı ameliyatlarla dikkat çekmeye başladı. Klinikte katarakt ameliyatları ile birlikte göze et yürümesi olarak bilinen pterjium ameliyatı, gözyaşı kanal tıkanıklığı tedavisi olan dakriyosistorinostomi (DSR) ameliyatı, göz kapağı düşüklüğü ve kirpik dönmesi ameliyatları yapılmaya başlandı. Aynı zamanda Bayburt Devlet Hastanesi'nde bir ilk olarak uzağı ve yakını aynı anda gözlüksüz görmeye imkan sağlayan, halk arasında akıllı mercek olarak da bilinen çok odaklı merceklerin de takılabildiği belirtildi. Geçtiğimiz sene yaşanan deprem sonrasında Bayburt’a gelen 20'li yaşlarda olan ve deprem sonrasında tek gözünde tamamen görme kaybına sebebiyet veren katarakt gelişen bir depremzede Bayburt Devlet Hastanesine başvurdu. Yaşının henüz genç olmasından dolayı yakın gözlüğü kullanmak istemediğini belirten depremzedeye akıllı merceği temin edildi. Hastanede kataraktı alınarak temin edilen akıllı mercek takılan ve ameliyat öncesinde görmeyen gözü, ameliyattan sonra yüzde yüz oranında açılarak hem uzağı hem yakını gözlüksüz görecek şekilde şifa buldu.
Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde tek gözünde tamamen görme kaybına sebebiyet veren katarakt gelişen depremzedeye, Bayburt Devlet Hastanesinde akıllı mercek takıldı.

Bayburt Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği yapılan başarılı ameliyatlarla dikkat çekmeye başladı. Klinikte katarakt ameliyatları ile birlikte göze et yürümesi olarak bilinen pterjium ameliyatı, gözyaşı kanal tıkanıklığı tedavisi olan dakriyosistorinostomi (DSR) ameliyatı, göz kapağı düşüklüğü ve kirpik dönmesi ameliyatları yapılmaya başlandı.

Aynı zamanda Bayburt Devlet Hastanesi'nde bir ilk olarak uzağı ve yakını aynı anda gözlüksüz görmeye imkan sağlayan, halk arasında akıllı mercek olarak da bilinen çok odaklı merceklerin de takılabildiği belirtildi.


Geçtiğimiz sene yaşanan deprem sonrasında Bayburt’a gelen 20'li yaşlarda olan ve deprem sonrasında tek gözünde tamamen görme kaybına sebebiyet veren katarakt gelişen bir depremzede Bayburt Devlet Hastanesine başvurdu. Yaşının henüz genç olmasından dolayı yakın gözlüğü kullanmak istemediğini belirten depremzedeye akıllı merceği temin edildi. Hastanede kataraktı alınarak temin edilen akıllı mercek takılan ve ameliyat öncesinde görmeyen gözü, ameliyattan sonra yüzde yüz oranında açılarak hem uzağı hem yakını gözlüksüz görecek şekilde şifa buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.