Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erzincan Sera Bölgesi Olacak

Yaşam 18.05.2024 - 13:58, Güncelleme: 18.05.2024 - 13:58 5866+ kez okundu.
 

Erzincan Sera Bölgesi Olacak

Erzincan son yıllarda yapılan yatırımlarla adım adım seracılık merkezi olmaya doğru gidiyor.
Yaklaşık 600 dekar sera alanı bulunan Erzincan, toplu sera bölgesinin kurulmasının ardından Doğu Anadolu bölgesinde bölgenin ikinci ili konumuna yükselecek. Erzincan Valisi Hamza Aydogdu'nun talimatları çerçevesinde Valiliğik himayesinde kurulacak olan 350 dönümlük Toplu Sera Bölgesi için sona yaklaşılıyor. Erzincan’da seracılık sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi'ne tahsis edilen alan için geçtiğimiz hafta ihaleye çıkılmıştı. İhalede toplu sera bölgesinde sera kiralayan yatırımcılar bugün TKDK toplantı salonunda Vali Yardımcısı Yusuf İzci ile buluştular. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş da katılım sağladılar. Erzincan’da seracılık sektörünü geliştirmeye kararlı olduklarını kaydeden Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, bundan sonra izlenecek yol konusunda yatırımcılara bilgiler vererek görüş alışverişinde bulundular. Yakın zamanda inşaatına başlanılması düşünülen sera bölgesi, bölge pazarlarında iddialı durumda olan Erzincan'ı daha da ileriye taşıyacak. Bölgenin sebze ve meyve ambarı olmak için, avantajlarını en iyi şekilde kullanan Erzincan'da;  Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun önderliğinde yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bu alanda Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, TKDK, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılar tabiri caizse ellerini taşın altına koydular. Kısa vadede 1000 dekarın üzerinde sera alanına sahip olacak Erzincan, orta vadede bölgenin lideri olmaya hazırlanıyor. 
Erzincan son yıllarda yapılan yatırımlarla adım adım seracılık merkezi olmaya doğru gidiyor.

Yaklaşık 600 dekar sera alanı bulunan Erzincan, toplu sera bölgesinin kurulmasının ardından Doğu Anadolu bölgesinde bölgenin ikinci ili konumuna yükselecek.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu'nun talimatları çerçevesinde Valiliğik himayesinde kurulacak olan 350 dönümlük Toplu Sera Bölgesi için sona yaklaşılıyor. Erzincan’da seracılık sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi'ne tahsis edilen alan için geçtiğimiz hafta ihaleye çıkılmıştı.

İhalede toplu sera bölgesinde sera kiralayan yatırımcılar bugün TKDK toplantı salonunda Vali Yardımcısı Yusuf İzci ile buluştular. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş da katılım sağladılar. Erzincan’da seracılık sektörünü geliştirmeye kararlı olduklarını kaydeden Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, bundan sonra izlenecek yol konusunda yatırımcılara bilgiler vererek görüş alışverişinde bulundular.

Yakın zamanda inşaatına başlanılması düşünülen sera bölgesi, bölge pazarlarında iddialı durumda olan Erzincan'ı daha da ileriye taşıyacak. Bölgenin sebze ve meyve ambarı olmak için, avantajlarını en iyi şekilde kullanan Erzincan'da;   Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun önderliğinde yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Bu alanda Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, TKDK, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılar tabiri caizse ellerini taşın altına koydular. Kısa vadede 1000 dekarın üzerinde sera alanına sahip olacak Erzincan, orta vadede bölgenin lideri olmaya hazırlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.