Dünyanın En Zehirli Örümceklerinden Biri Kelkit'te Görüldü

Yaşam 24.07.2024 - 16:52, Güncelleme: 24.07.2024 - 17:14 5358+ kez okundu.
 

Dünyanın En Zehirli Örümceklerinden Biri Kelkit'te Görüldü

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesine bağlı Özen ( İskah) köyü yakınlarında dünyanın en zehirli örümcekleri arasında gösterilen "Argiope Lobata" görüldü.
Argiope Lobata Türkiye'de daha önce Sivas, Tokat ve Malatya'da görülmüştü. Bu yerlerin ardından dün gece Gümüşhane Kelkit İskah köyünde rastlanılan zehirli örümcek yöre halkını tedirgin etti. Diger örümcek türlerine göre daha iri olan Argiope Lobata dış yapısıyla dikkat çekiyor. Türkiye'de iki türü olduğu bilinen Argiope Lobata örümceğinin kolay kolay insanlara saldırmadığı ancak dünyanın en zehirli örümcelerinden olan bu örümcek güçlü zehri ile insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabiliyor.Dünya genelinde ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.
Gümüşhane'nin Kelkit İlçesine bağlı Özen ( İskah) köyü yakınlarında dünyanın en zehirli örümcekleri arasında gösterilen "Argiope Lobata" görüldü.

Argiope Lobata Türkiye'de daha önce Sivas, Tokat ve Malatya'da görülmüştü. Bu yerlerin ardından dün gece Gümüşhane Kelkit İskah köyünde rastlanılan zehirli örümcek yöre halkını tedirgin etti.

Diger örümcek türlerine göre daha iri olan Argiope Lobata dış yapısıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'de iki türü olduğu bilinen Argiope Lobata örümceğinin kolay kolay insanlara saldırmadığı ancak dünyanın en zehirli örümcelerinden olan bu örümcek güçlü zehri ile insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabiliyor.Dünya genelinde ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.