Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Emicemizden Bir Yatırım Sesi Çıkmadı

Gündem 25.06.2024 - 22:13, Güncelleme: 26.06.2024 - 20:07 6859 kez okundu.
 

Emicemizden Bir Yatırım Sesi Çıkmadı

Pazar günü coşkulu bir törenle karşılanan Aydın Doğan emicemizden Kelkit kamuoyunda bir yatırım açıklayacak beklentisi oluştu. Ancak beklenen açıklama gelmedi.
Haziran ayının başlarında Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kaymakam Kadir Algın ve Köylere Hizmet Götürme Birliği başkanı Çetin Kaya'dan oluşan 3 lü heyet emicemiz Aydın DOĞAN ile görüşmüştü. Görüşme içeriği hakkında Başkan Ünal Yılmaz yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada; 'daha önce de planlanan ancak hayata geçirelemeyen seramik fabrikası hakkında konuştuklarını ve Kelkit'te 400 kişilik bir istihdam oluşturacak bir yatırım planladıklarını' belirtmişti. Pazar günü her kesim STK ve derneklerin katıldığı karşılama töreninden sonra kamuoyunda Aydın DOĞAN büyük bir yatırım açıklamak için Kelkit'e geldi beklentisi oluştu. Bu beklentiyle beraber Kelkit halkı, ilgiyle Aydın DOĞAN'a yapılan ziyaretleri ve özellikle kendisinin Kelkit Belediyesine yaptıĝı ziyarette yapacağı açıklamayı tâkip etti. Ancak beklenen açıklama gelmedi ve bugün Aydın emicemiz geri döndü. Konuyla ilgili henüz Ünal başkan tarafından da bir açıklama yapılmayınca kamuoyunda durumun ne olduğu konusunda hem bir merak hem de 'daha önce ki gibi mi olacak' korkusu oluştu. DAHA ÖNCEDEN NE OLMUŞTU?   20 Aralık 2000 tarihli Hürriyet gazetesinin haberi şu şekildeydi;   "Kalebodur ve Doğan'dan Kelkit'e Seramik Fabrikası   Kalebodur ve Doğan Grubu, Gümüşhane Kelkit'e seramik fabrikası kurmak üzere yüzde 50-50 ortaklıkla bir şirket kurdu. 1 trilyon lira sermayeyle kurulan şirketin adı Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi A.Ş. olarak belirlendi. Şirketin sermayesi ihtiyaca göre artırılacak. KALEBODUR ve Doğan Grubu, Gümüşhane Kelkit'te bir seramik fabrikası kuruyor. Bu amaçla kurulan Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi Anonim Şirketi'nin sermayesi ise 1 trilyon lira olarak belirlendi. Şirketin sermayesinin yüzde 50'si Kalebodur Grubu, yüzde 50'si ise Doğan Grubu'na ait bulunuyor. Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi Anonim Şirketi'nin 1 trilyon lira olan kuruluş sermayesinin yapılacak yatırıma göre artırılabileceği bildirildi. Kelkit'te seramik üreterek bölge istihdamını artırmayı hedefleyen yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ise Kalebodur'un kurucusu İbrahim Bodur yürütecek. Doğan Holding de Kelkit'te yeni kurulan şirketle ilgili olarak dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yazılı olarak bilgi verdi. İMKB'ye gönderilen yazılı açıklamada, holdingin dünkü Yönetim Kurulu toplantısında, 1 trilyon lira sermaye ile kurulan Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi A.Ş.'nin kuruluşuna kurucu ortak olarak iştirak etmesine karar verildiği belirtildi. AMAÇ İSTİHDAM Kalebodur ve Doğan gruplarının, hammadde ve pazar araştırmalarının olumlu sonuçlanması üzerine bu yatırıma karar verdikleri açıklandı. Gümüşhane Kelkit'te kurulması planlanan seramik fabrikasının, bölge kaynaklarının yerinde değerlendirilmesini sağlamayı ve bölgedeki istihdama katkıda bulunmak amacıyla kurulacağı kaydedildi. Yeni kurulacak seramik fabrikasının Kelkit'i kalkındırmayı amaçladığı belirtildi."  
Pazar günü coşkulu bir törenle karşılanan Aydın Doğan emicemizden Kelkit kamuoyunda bir yatırım açıklayacak beklentisi oluştu. Ancak beklenen açıklama gelmedi.

Haziran ayının başlarında Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kaymakam Kadir Algın ve Köylere Hizmet Götürme Birliği başkanı Çetin Kaya'dan oluşan 3 lü heyet emicemiz Aydın DOĞAN ile görüşmüştü.

Görüşme içeriği hakkında Başkan Ünal Yılmaz yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada; 'daha önce de planlanan ancak hayata geçirelemeyen seramik fabrikası hakkında konuştuklarını ve Kelkit'te 400 kişilik bir istihdam oluşturacak bir yatırım planladıklarını' belirtmişti.

Pazar günü her kesim STK ve derneklerin katıldığı karşılama töreninden sonra kamuoyunda Aydın DOĞAN büyük bir yatırım açıklamak için Kelkit'e geldi beklentisi oluştu. Bu beklentiyle beraber Kelkit halkı, ilgiyle Aydın DOĞAN'a yapılan ziyaretleri ve özellikle kendisinin Kelkit Belediyesine yaptıĝı ziyarette yapacağı açıklamayı tâkip etti.

Ancak beklenen açıklama gelmedi ve bugün Aydın emicemiz geri döndü. Konuyla ilgili henüz Ünal başkan tarafından da bir açıklama yapılmayınca kamuoyunda durumun ne olduğu konusunda hem bir merak hem de 'daha önce ki gibi mi olacak' korkusu oluştu.

DAHA ÖNCEDEN NE OLMUŞTU?

 

20 Aralık 2000 tarihli Hürriyet gazetesinin haberi şu şekildeydi;

 

"Kalebodur ve Doğan'dan Kelkit'e Seramik Fabrikası

 

Kalebodur ve Doğan Grubu, Gümüşhane Kelkit'e seramik fabrikası kurmak üzere yüzde 50-50 ortaklıkla bir şirket kurdu. 1 trilyon lira sermayeyle kurulan şirketin adı Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi A.Ş. olarak belirlendi. Şirketin sermayesi ihtiyaca göre artırılacak.

KALEBODUR ve Doğan Grubu, Gümüşhane Kelkit'te bir seramik fabrikası kuruyor. Bu amaçla kurulan Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi Anonim Şirketi'nin sermayesi ise 1 trilyon lira olarak belirlendi.

Şirketin sermayesinin yüzde 50'si Kalebodur Grubu, yüzde 50'si ise Doğan Grubu'na ait bulunuyor. Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi Anonim Şirketi'nin 1 trilyon lira olan kuruluş sermayesinin yapılacak yatırıma göre artırılabileceği bildirildi.

Kelkit'te seramik üreterek bölge istihdamını artırmayı hedefleyen yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ise Kalebodur'un kurucusu İbrahim Bodur yürütecek.

Doğan Holding de Kelkit'te yeni kurulan şirketle ilgili olarak dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yazılı olarak bilgi verdi. İMKB'ye gönderilen yazılı açıklamada, holdingin dünkü Yönetim Kurulu toplantısında, 1 trilyon lira sermaye ile kurulan Kalebodur Doğan Kelkit Doğu Anadolu Seramik Sanayi A.Ş.'nin kuruluşuna kurucu ortak olarak iştirak etmesine karar verildiği belirtildi.

AMAÇ İSTİHDAM

Kalebodur ve Doğan gruplarının, hammadde ve pazar araştırmalarının olumlu sonuçlanması üzerine bu yatırıma karar verdikleri açıklandı. Gümüşhane Kelkit'te kurulması planlanan seramik fabrikasının, bölge kaynaklarının yerinde değerlendirilmesini sağlamayı ve bölgedeki istihdama katkıda bulunmak amacıyla kurulacağı kaydedildi. Yeni kurulacak seramik fabrikasının Kelkit'i kalkındırmayı amaçladığı belirtildi."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.