Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erzincan’da Sarı Yengeç Örümceği Görüntülendi

Yaşam 21.06.2024 - 14:38, Güncelleme: 21.06.2024 - 14:41 3283 kez okundu.
 

Erzincan’da Sarı Yengeç Örümceği Görüntülendi

Erzincan'ın merkezinde bulunan Esentepe Mesire Alanı'nda, nadir görülen sarı yengeç örümceği olarak bilinen 'Thomisidae' vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Türkiye'de ender rastlanan bu örümcek türü, parlak sarı rengiyle dikkat çekiyor. Ortalama olarak 5-10 mm arasında değişen bir vücut uzunluğuna sahip olan bu örümcekler, çiçeklerin renklerine uyum sağladıkları için avcıları ve avlarını kamufle ederek yakalarlar. Türkiye'de nadir olarak görülse de, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'nın ılıman bölgelerinde yaygın olan yengeç örümcekleri zehirli bir ısırığa sahip olmalarına rağmen, zehirleri insanlar için tehlikeli değildir. Türkiye'de ender rastlanan bu örümcek türünün varlığı, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Erzincan'ın merkezinde bulunan Esentepe Mesire Alanı'nda, nadir görülen sarı yengeç örümceği olarak bilinen 'Thomisidae' vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Türkiye'de ender rastlanan bu örümcek türü, parlak sarı rengiyle dikkat çekiyor. Ortalama olarak 5-10 mm arasında değişen bir vücut uzunluğuna sahip olan bu örümcekler, çiçeklerin renklerine uyum sağladıkları için avcıları ve avlarını kamufle ederek yakalarlar.

Türkiye'de nadir olarak görülse de, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'nın ılıman bölgelerinde yaygın olan yengeç örümcekleri zehirli bir ısırığa sahip olmalarına rağmen, zehirleri insanlar için tehlikeli değildir.

Türkiye'de ender rastlanan bu örümcek türünün varlığı, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.