Et Yiyen Örümcek Artık Kelkit'te

Gündem 19.09.2024 - 16:55, Güncelleme: 19.09.2024 - 17:10 955 kez okundu.
 

Et Yiyen Örümcek Artık Kelkit'te

Halk arasında "Sarı kız" yada " Sarı ömer" olarak bilinen örümcek Halkevinde Sebile Arslan tarafından görüntülendi
Sarı Ömer örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarı Ömer örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor. Zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor. Kelkit- Halkevi köyünde yaşayan Sebile Arslan bu örümceği fotograflayarak şunları söyledi; "Kendi evimde elbiselerin üzerindeydi.İkinci sefer gördüm bunu. Yaklaşık bir ay öncede gördüm evde. Aynı büyüklükteydi.Elbiseyi dışarı atıp sopayla uzaklaştırdım. Zararlı olduğunu öğrenince de öldürmek zorunda kaldım. Evde küçük çocuk var ona zarar verebilir diye korktum."   Sarı Ömer örümceği, insana saldırmaya pek cesaret edemiyor ama bir kez soktuğunda, eğer tedavisi yapılmaz ise et parçalarını eritmeye devam ediyor. Sarı Ömer sizi soktuğu anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız anında amonyak tedavisi uygulamalısınız. Sarı Ömer adını da bölgedeki Hakkari komandolarının verdiği söyleniyor.
Halk arasında "Sarı kız" yada " Sarı ömer" olarak bilinen örümcek Halkevinde Sebile Arslan tarafından görüntülendi

Sarı Ömer örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarı Ömer örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor. Zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.

Kelkit- Halkevi köyünde yaşayan Sebile Arslan bu örümceği fotograflayarak şunları söyledi;
"Kendi evimde elbiselerin üzerindeydi.İkinci sefer gördüm bunu. Yaklaşık bir ay öncede gördüm evde. Aynı büyüklükteydi.Elbiseyi dışarı atıp sopayla uzaklaştırdım. Zararlı olduğunu öğrenince de öldürmek zorunda kaldım. Evde küçük çocuk var ona zarar verebilir diye korktum."

 

Sarı Ömer örümceği, insana saldırmaya pek cesaret edemiyor ama bir kez soktuğunda, eğer tedavisi yapılmaz ise et parçalarını eritmeye devam ediyor.

Sarı Ömer sizi soktuğu anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız anında amonyak tedavisi uygulamalısınız. Sarı Ömer adını da bölgedeki Hakkari komandolarının verdiği söyleniyor.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.