Geleneksel Kadırga Otçu Şenliği Yarın Başlıyor!

Yaşam 18.07.2024 - 16:32, Güncelleme: 18.07.2024 - 16:36 4872+ kez okundu.
 

Geleneksel Kadırga Otçu Şenliği Yarın Başlıyor!

Kadırga yaylasında geleneksel hale gelen ve birbirinden güzel etkinlere sahne olacak olan Kadırga Otçu Şenliği yarın gerçekleştirilecek.
Gümüşhanenin  Kürtün İlçesine bağlı Özkürtün beldesi sınırları içerisinde bulunan Kadırga yaylasında yıllardır bir gelenek haline gelen Otçu Şenliği 19 Temmuz 2023 günü gerçekleşecek. Davul, Zurna, Kemençe ve yöresel sanatçılar eşliğinde horonlar oynanacak olan şenlikte daha bir çok eğlenceli etkinliğe imza atılacak.  Yıllardır bir gelenek olan ve her sene temmuz ayında gerçekleştirilen, binlerce kişinin katılımı ile vatandaşların bir araya geldiği Kadırga Otçu Şenliği bu senede ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Türkiye ve dünya genelinde bilinirliği bulunan yaylaları ve yayla kültürü ile öne çıkan Kürtün ilçesi bu senede yayla şenlikleriyle ön plana çıkacak. Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı ve Özkürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut, yarın gerçekleşecek olan Geleneksel Kadırga Yaylası Otçu Şenliğine tüm vatandaşları davet etti.  Doğu  Karadeniz bölgesinin en gözde yaylalarından biri olan Kadırga Yaylasında yapılacak olan Geleneksel Otçu Şenliğine halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Kadırga yaylasında geleneksel hale gelen ve birbirinden güzel etkinlere sahne olacak olan Kadırga Otçu Şenliği yarın gerçekleştirilecek.

Gümüşhanenin  Kürtün İlçesine bağlı Özkürtün beldesi sınırları içerisinde bulunan Kadırga yaylasında yıllardır bir gelenek haline gelen Otçu Şenliği 19 Temmuz 2023 günü gerçekleşecek.

Davul, Zurna, Kemençe ve yöresel sanatçılar eşliğinde horonlar oynanacak olan şenlikte daha bir çok eğlenceli etkinliğe imza atılacak. 

Yıllardır bir gelenek olan ve her sene temmuz ayında gerçekleştirilen, binlerce kişinin katılımı ile vatandaşların bir araya geldiği Kadırga Otçu Şenliği bu senede ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

Türkiye ve dünya genelinde bilinirliği bulunan yaylaları ve yayla kültürü ile öne çıkan Kürtün ilçesi bu senede yayla şenlikleriyle ön plana çıkacak.

Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı ve Öz kürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut, yarın gerçekleşecek olan Geleneksel Kadırga Yaylası Otçu Şenliğine tüm vatandaşları davet etti. 

Doğu  Karadeniz bölgesinin en gözde yaylalarından biri olan Kadırga Yaylasında yapılacak olan Geleneksel Otçu Şenliğine halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.