Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde Gebe Okulu Açıldı

Sağlık 12.10.2024 - 11:43, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:43 3360 kez okundu.
 

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde Gebe Okulu Açıldı

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde gebelerin, gebelik esnasında karşılaşabilecekleri durumlar karşısında daha bilinçli olmalarını sağlamak için gebe okulu açıldı.
3 haftalık bir eğitim süreci olan gebe okulunda;1.haftada gebelik süreci, 2.haftada doğum süreci ve doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri,3.haftada doğum sonu dönem ve yenidoğan bakımı şeklinde eğitimler planlanıp slaytlar materyaller eşliğinde verilmektedir. Kendi alanında uzman diyetisyen, psikolog, fizyoterapistler de eğitimlere dahil olmaktadır.20.gebelik haftasından itibaren başlanılan eğitimlere biz hastanemizde gebelik planlamak isteyen, gebeliği öğrendiği tarihten itibaren eğitim isteyen tüm herkes eğitimden faydalanabiliyor. Hastane de bulunan afişler, kadın doğum hekimleri ve sağlık personeli sayesinde gebeler, gebe okulu hakkında bilgilendirilmiş oluyor.Daha önce Mart 2024’te açılan gebe okulundan 50 gebe bu eğitimden yararlanmış.
Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde gebelerin, gebelik esnasında karşılaşabilecekleri durumlar karşısında daha bilinçli olmalarını sağlamak için gebe okulu açıldı.

3 haftalık bir eğitim süreci olan gebe okulunda;1.haftada gebelik süreci, 2.haftada doğum süreci ve doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri,3.haftada doğum sonu dönem ve yenidoğan bakımı şeklinde eğitimler planlanıp slaytlar materyaller eşliğinde verilmektedir.

Kendi alanında uzman diyetisyen, psikolog, fizyoterapistler de eğitimlere dahil olmaktadır.20.gebelik haftasından itibaren başlanılan eğitimlere biz hastanemizde gebelik planlamak isteyen, gebeliği öğrendiği tarihten itibaren eğitim isteyen tüm herkes eğitimden faydalanabiliyor.

Hastane de bulunan afişler, kadın doğum hekimleri ve sağlık personeli sayesinde gebeler, gebe okulu hakkında bilgilendirilmiş oluyor.Daha önce Mart 2024’te açılan gebe okulundan 50 gebe bu eğitimden yararlanmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.