Gümüşhane'de Doğa Ve Tarih Dolu Yürüyüş

Yaşam 14.05.2024 - 16:03, Güncelleme: 14.05.2024 - 16:09 7419+ kez okundu.
 

Gümüşhane'de Doğa Ve Tarih Dolu Yürüyüş

Bahar aylarıyla birlikte doğanın tüm güzelliklerini cömertçe sergilemeye başladığı Gümüşhane coğrafyası, her hafta sonu doğa severlerin akınına uğruyor.
Hem Gümüşhane hem de çevre illerden doğaseverlerin akın ettiği Gümüşhane dağları bahar mevsimiyle birlikte renk cümbüşüne dönerken, başta GÜDAK olmak üzere dağcılık kulüpleri de Gümüşhane dağlarının sunduğu eşsiz güzellikleri keşfetmek için bir araya geliyor. 2009 yılından beri iki haftada bir düzenlediği doğa yürüyüşü programlarını bahar mevsiminin güzelliklerini herkes doya doya yaşasın, Gümüşhane’nin temiz havasını herkes içine çeksin diye her hafta sonu gerçekleştirmeye başlayan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) Kürtün ilçesinde 20 kilometrelik parkurda kalabalık bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Çiçeklerin açmaya başlamasına karşın yükseklerde kar kütlelerinin olduğu Kürtün ilçesinde Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen farklı meslek gruplarından 39 kişinin katılımıyla büyüleyici güzelliğiyle göz kamaştıran Çağlayandibi Şelalesine uğrayan heyet daha sonra dünyaca ünlü Güvende Yaylasından yürüyüşe başladı. Doğu Karadeniz bölgesinin İslam’la tanışmasına vesile olan erenlerden Güvenç Abdal’ın temsili mezarının bulunduğu ve adının verildiği yayladan yürüyüşe başlayan sporcular 8 kilometre sonra Kabaktepe Şehitliğine ulaştı. Yoğun sis altında gerçekleşen yürüyüşte sporcular 1918 yılının Şubat ayında Torul ilçesi istikametinde ilerleyen Rus birliklerinin bölgeyi her alanda kontrol altında tutan hakim nokta olan 2 bin 308 rakımlı Kabaktepe zirvesi üzerinde kurduğu ordugaha baskın yaparak Rus birliklerinin Gümüşhane’den çekilmeye başlamasına sebep olan ve bu noktada şehit olan Tosyalı Mehmet Yüzbaşı ve 6 askerinin meftun olduğu Kabaktepe şehitliğinde önce dua etti sonra şehitlikteki bayrağı yanlarında getirdikleri bayrakla değiştirdi Bu noktadan sonra azalan sis ve hafif çise eşliğinde Kürtün ilçesine bağlı Çayırçukur köyüne inen sporcular doğada açan binbir renkli çiçeklerin arasından ormanlık alandan köye ulaşarak etkinliği tamamladı.
Bahar aylarıyla birlikte doğanın tüm güzelliklerini cömertçe sergilemeye başladığı Gümüşhane coğrafyası, her hafta sonu doğa severlerin akınına uğruyor.

Hem Gümüşhane hem de çevre illerden doğaseverlerin akın ettiği Gümüşhane dağları bahar mevsimiyle birlikte renk cümbüşüne dönerken, başta GÜDAK olmak üzere dağcılık kulüpleri de Gümüşhane dağlarının sunduğu eşsiz güzellikleri keşfetmek için bir araya geliyor.

2009 yılından beri iki haftada bir düzenlediği doğa yürüyüşü programlarını bahar mevsiminin güzelliklerini herkes doya doya yaşasın, Gümüşhane’nin temiz havasını herkes içine çeksin diye her hafta sonu gerçekleştirmeye başlayan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) Kürtün ilçesinde 20 kilometrelik parkurda kalabalık bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Çiçeklerin açmaya başlamasına karşın yükseklerde kar kütlelerinin olduğu Kürtün ilçesinde Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen farklı meslek gruplarından 39 kişinin katılımıyla büyüleyici güzelliğiyle göz kamaştıran Çağlayandibi Şelalesine uğrayan heyet daha sonra dünyaca ünlü Güvende Yaylasından yürüyüşe başladı.

Doğu Karadeniz bölgesinin İslam’la tanışmasına vesile olan erenlerden Güvenç Abdal’ın temsili mezarının bulunduğu ve adının verildiği yayladan yürüyüşe başlayan sporcular 8 kilometre sonra Kabaktepe Şehitliğine ulaştı.

Yoğun sis altında gerçekleşen yürüyüşte sporcular 1918 yılının Şubat ayında Torul ilçesi istikametinde ilerleyen Rus birliklerinin bölgeyi her alanda kontrol altında tutan hakim nokta olan 2 bin 308 rakımlı Kabaktepe zirvesi üzerinde kurduğu ordugaha baskın yaparak Rus birliklerinin Gümüşhane’den çekilmeye başlamasına sebep olan ve bu noktada şehit olan Tosyalı Mehmet Yüzbaşı ve 6 askerinin meftun olduğu Kabaktepe şehitliğinde önce dua etti sonra şehitlikteki bayrağı yanlarında getirdikleri bayrakla değiştirdi

Bu noktadan sonra azalan sis ve hafif çise eşliğinde Kürtün ilçesine bağlı Çayırçukur köyüne inen sporcular doğada açan binbir renkli çiçeklerin arasından ormanlık alandan köye ulaşarak etkinliği tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.