Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane'de Girişimci Sayısı Giderek Artıyor

Yaşam 20.11.2023 - 23:09, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 4943+ kez okundu.
 

Gümüşhane'de Girişimci Sayısı Giderek Artıyor

Gümüşhane'de son 4 yılda girişimci sayısı yaklaşık 1000 kişi artarak 5303'e çıktı. Bu artış, istihdam ve üretim artışı anlamına geliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) verilerine göre, 2019 yılında 4218 olan girişimci sayısı, 2023 yılında 5303'e çıktı. Bu artışta, Gümüşhane'nin zengin mutfak kültürüne sahip olmasının da etkisi olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, girişimci sayısının artmasının il ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Girişimci sayısındaki artış, istihdam ve üretim artışı anlamına geliyor. Bu durum, ilimizin ekonomisinin daha da güçlenmesine yardımcı olacak" dedi. Gümüşhane'nin zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Uzmanlar, "Bu durum, imalat sektörünün gelişmesine katkı sağlıyor. İlde özellikle pestil, köme, turşu, pekmez, kurutulmuş meyve ve sebze gibi yöresel ürünlere yönelik üretim artıyor. Bu durumdan ötürü imalat sektörümüz gelişmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. Gümüşhane'de girişimci sayısının artmasına katkı sağlayan faktörler arasında, hibe ve kredi destekleri, devlet teşvikleri ve girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaşması gibi unsurların yer aldığını belirten uzmanlar destek için KOSGEB, ESKKK gibi kuruluşlardan faydalanılmasının girişim yapılan alanlarda ki başarıları olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekildi.
Gümüşhane'de son 4 yılda girişimci sayısı yaklaşık 1000 kişi artarak 5303'e çıktı. Bu artış, istihdam ve üretim artışı anlamına geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) verilerine göre, 2019 yılında 4218 olan girişimci sayısı, 2023 yılında 5303'e çıktı. Bu artışta, Gümüşhane'nin zengin mutfak kültürüne sahip olmasının da etkisi olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, girişimci sayısının artmasının il ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Girişimci sayısındaki artış, istihdam ve üretim artışı anlamına geliyor. Bu durum, ilimizin ekonomisinin daha da güçlenmesine yardımcı olacak" dedi.

Gümüşhane'nin zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Uzmanlar, "Bu durum, imalat sektörünün gelişmesine katkı sağlıyor. İlde özellikle pestil, köme, turşu, pekmez, kurutulmuş meyve ve sebze gibi yöresel ürünlere yönelik üretim artıyor. Bu durumdan ötürü imalat sektörümüz gelişmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de girişimci sayısının artmasına katkı sağlayan faktörler arasında, hibe ve kredi destekleri, devlet teşvikleri ve girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaşması gibi unsurların yer aldığını belirten uzmanlar destek için KOSGEB, ESKKK gibi kuruluşlardan faydalanılmasının girişim yapılan alanlarda ki başarıları olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.