Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane'li Alim 'Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i' Hayatını Kaybetti

Yaşam 29.05.2024 - 11:36, Güncelleme: 29.05.2024 - 11:41 5287+ kez okundu.
 

Gümüşhane'li Alim 'Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i' Hayatını Kaybetti

Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i tedavi gördüğü Erzincan'da 94 yaşında hayatını kaybetti.
Gümüşhane'nin Kanaat Önderlerinden Muhammed Nayir Erzincan-i hazretlerinin  cenazeside kendisinin yaptırmış olduğu Muhammed Nayır Camii'nden 30 Mayıs 2024 tarihinde öğlen namazına müteakip kaldırılacak. Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i Kimdir? 1930 yılında Gümüşhane'nin Çayırardı köyü'nde doğmuştur.1934 yılında ailesinin Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Çaykent köyüne yerleşmesiyle Erzincan'a taşınmıştır.Beş yaşlarında iken Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almış, Gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı bu eğitimi yarım bırakmıştır. Çiftçilikle uğraşan sonrasında da kendisini ilme enterge eden Muhammed Nayır, Arapça dersleri de almıştır. 1952’de İstanbul’a yerleşen Muhammed Nayır, İstanbul’da Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah, Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersi aldı. Tasavvufî eğitimini önce İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den aldı. 1955’e kadar yazın vaizlik yapan, kış aylarında ise ilim tahsil eden Nayır,  askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık görevine gelmiştir.  Hocası Süleyman Efendi’nin ölümünden sonra Muhammed Maşuk Efendi’den ders alarak bağlanan Muhammed Nayır, şiir ve tasavvufi sohbetlerini, Gümüşhaneli Muhammed Nayır: "Hayatı ve Fikirleri" adlı bir eserde topladı
Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i tedavi gördüğü Erzincan'da 94 yaşında hayatını kaybetti.

Gümüşhane'nin Kanaat Önderlerinden Muhammed Nayir Erzincan-i hazretlerinin  cenazeside kendisinin yaptırmış olduğu Muhammed Nayır Camii'nden 30 Mayıs 2024 tarihinde öğlen namazına müteakip kaldırılacak.

Şeyh Muhammed Nayir Erzincan-i Kimdir?

1930 yılında Gümüşhane'nin Çayırardı köyü'nde doğmuştur.1934 yılında ailesinin Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Çaykent köyüne yerleşmesiyle Erzincan'a taşınmıştır.Beş yaşlarında iken Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almış, Gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı bu eğitimi yarım bırakmıştır. Çiftçilikle uğraşan sonrasında da kendisini ilme enterge eden Muhammed Nayır, Arapça dersleri de almıştır.

1952’de İstanbul’a yerleşen Muhammed Nayır, İstanbul’da Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah, Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersi aldı. Tasavvufî eğitimini önce İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den aldı.
1955’e kadar yazın vaizlik yapan, kış aylarında ise ilim tahsil eden Nayır,  askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık görevine gelmiştir. 

Hocası Süleyman Efendi’nin ölümünden sonra Muhammed Maşuk Efendi’den ders alarak bağlanan Muhammed Nayır, şiir ve tasavvufi sohbetlerini, Gümüşhaneli Muhammed Nayır: "Hayatı ve Fikirleri" adlı bir eserde topladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.