Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhaneli Vekil, Baba Ocağından Oy Alamadı

Gümüşhane 22.06.2023 - 07:36, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 3117+ kez okundu.
 

Gümüşhaneli Vekil, Baba Ocağından Oy Alamadı

Sıra dışı söylemleri ile dikkat çeken Milliyetçi babanın “komünist” kızına, baba ocağı destek vermedi.
Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Parti Sözcüsü Sera Kadıgil’in baba memleketi, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Babakonağı köyünden tek bir oy dahi alamadığı ortaya çıktı. Ekran karşısında babasının Gümüşhaneli, annesinin ise Kayserili olduğunu ifade eden Kadıgil’e ne ana kucağından ne de baba ocağından oy çıkmaması dikkat çekti. Zaman zaman; “Kadın düşmanlığı üzerinden kendini var etmeye çalışan iktidar” sözleriyle suçlamaya çalıştığı Cumhur İttifakı her iki ilde de güçlü bir destek elde ederken, Milletvekilliği seçiminde ittifak bileşenleri olarak bu destek Kayseri’de yüzde 65, Gümüşhane’de ise yüzde 77,7 oldu. Kadıgil’in parti sözcüsü olduğu TİP, babasının doğduğu ilçe olan Kelkit’ten sadece 44 oy ile yüzde 0,2 oranını yakalayabildi. Seçim sonuçlarının en ilginç yanı ise “Milliyetçi babanın komünist kızına” baba ocağı, Babakonağı Köyü’nden tek bir oy dahi çıkmaması oldu.   Konu ile ilgili Gümüşkoza’nın sorularını cevaplayan Babakonağı Muhtarı Cemal Keskin, Kadıgil ailesinin çok uzun yıllar önce köyden taşındığını belirterek, “Ben 37 yaşındayım, aileden hiçbir kişinin köye geldiğini hatırlamam. Köyde, yıkılmış, viran olmuş bir evleri var ancak gelip gitmezler. Uzak akrabalarından köyde yaşayanlar var ancak onların da ilişkileri pek yoktur” dedi. 14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili Kadıgil’in partisi TİP’e hiçbir oyun çıkmadığını vurgulayan Keskin, “Babakonağı tıpkı Kelkitli, Gümüşhaneli vatandaşlarımız gibi milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin insanlar. Devletine, milletine son derece bağlıdır. O nedenle bu tür partilerle işleri olmaz” diye konuştu. Milletvekili seçimlerinde Babakonağı’nda 302 seçmenin yer aldığını, bunlardan 272’sinin oy kullandığını dile getiren Keskin, “271 oy geçerli olup bu oyların partilere dağılımı şöyledir: AK Parti 184, MHP 60, Yeniden REFAH Partisi 8, İYİ Parti 10, BBP 1, ANAVATAN Partisi 2, TKP 1, Adalet Birlik Partisi 1 ve Cumhur İttifakı bileşenleri 4” ifadelerini kullandı.   Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise köy halkının neredeyse tamamının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini aktaran Keskin, “Birinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 260, Kemal Kılıçdaroğlu 3, Sinan Oğan 5 oy aldı. İkinci turda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 272, Kemal Kılıçdaroğlu ise 5 oy almıştır” şeklinde konuştu.
Sıra dışı söylemleri ile dikkat çeken Milliyetçi babanın “komünist” kızına, baba ocağı destek vermedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Parti Sözcüsü Sera Kadıgil’in baba memleketi, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Babakonağı köyünden tek bir oy dahi alamadığı ortaya çıktı. Ekran karşısında babasının Gümüşhaneli, annesinin ise Kayserili olduğunu ifade eden Kadıgil’e ne ana kucağından ne de baba ocağından oy çıkmaması dikkat çekti.

Zaman zaman; “Kadın düşmanlığı üzerinden kendini var etmeye çalışan iktidar” sözleriyle suçlamaya çalıştığı Cumhur İttifakı her iki ilde de güçlü bir destek elde ederken, Milletvekilliği seçiminde ittifak bileşenleri olarak bu destek Kayseri’de yüzde 65, Gümüşhane’de ise yüzde 77,7 oldu. Kadıgil’in parti sözcüsü olduğu TİP, babasının doğduğu ilçe olan Kelkit’ten sadece 44 oy ile yüzde 0,2 oranını yakalayabildi. Seçim sonuçlarının en ilginç yanı ise “Milliyetçi babanın komünist kızına” baba ocağı, Babakonağı Köyü’nden tek bir oy dahi çıkmaması oldu.

 

Konu ile ilgili Gümüşkoza’nın sorularını cevaplayan Babakonağı Muhtarı Cemal Keskin, Kadıgil ailesinin çok uzun yıllar önce köyden taşındığını belirterek, “Ben 37 yaşındayım, aileden hiçbir kişinin köye geldiğini hatırlamam. Köyde, yıkılmış, viran olmuş bir evleri var ancak gelip gitmezler. Uzak akrabalarından köyde yaşayanlar var ancak onların da ilişkileri pek yoktur” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili Kadıgil’in partisi TİP’e hiçbir oyun çıkmadığını vurgulayan Keskin, “Babakonağı tıpkı Kelkitli, Gümüşhaneli vatandaşlarımız gibi milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin insanlar. Devletine, milletine son derece bağlıdır. O nedenle bu tür partilerle işleri olmaz” diye konuştu.

Milletvekili seçimlerinde Babakonağı’nda 302 seçmenin yer aldığını, bunlardan 272’sinin oy kullandığını dile getiren Keskin, “271 oy geçerli olup bu oyların partilere dağılımı şöyledir: AK Parti 184, MHP 60, Yeniden REFAH Partisi 8, İYİ Parti 10, BBP 1, ANAVATAN Partisi 2, TKP 1, Adalet Birlik Partisi 1 ve Cumhur İttifakı bileşenleri 4” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise köy halkının neredeyse tamamının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini aktaran Keskin, “Birinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 260, Kemal Kılıçdaroğlu 3, Sinan Oğan 5 oy aldı. İkinci turda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 272, Kemal Kılıçdaroğlu ise 5 oy almıştır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.