Gümüşhane'nin Saklı Cenneti Çağlayandibi Şelalesi

Yaşam 22.06.2024 - 10:09, Güncelleme: 22.06.2024 - 10:13 3902 kez okundu.
 

Gümüşhane'nin Saklı Cenneti Çağlayandibi Şelalesi

Örümcek Ormanları'nın serin gölgesinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yaz aylarında bunalanlar için ideal bir kaçış noktası.
Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde bulunan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen şelaleye, araç yolundan kısa bir yürüyüşle ulaşılıyor. 15 metre yükseklikten aşağı dökülen suyun oluşturduğu serin hava ve muhteşem manzara ziyaretçileri büyülüyor. Kürtün ilçe merkezine 5 kilometre, Gümüşhane il merkezine ise 64 kilometre uzaklıkta bulunan şelale, Kabaktepe şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi yaylaların da yolu üzerinde yer alıyor. İstanbul’dan bayram için memleketi Kürtün’e gelen Pembe Şatır, "Yaz aylarında serinlemek isteyen herkesin ziyaret edilebileceği en doğru adres bu şelale. Çok güzel bir yer hem turistler için hem de Gümüşhane için bir değer. Benim buraya geleceklere tavsiyem mutlaka ziyaret etmeleri. Doğa tutkunlarının mutlaka burayı görmesi gerekiyor "dedi. Doğayla iç içe olmak ve stresten uzaklaşmak isteyenler için en ideal bir yerin Çağlayandibi Şelalesi olduğunu dile getiren Melike Toprak, “Buradan arkadaşlarım resim ve video atıyordu çok merak ettim ben de görmek istedim ve geldim. Yeşillik ve doğayı sevenlerin kesinlikle burayı ziyaret etmesini isterim. Stres atmak için birebir insan burada kendisini doğaya bırakıyor çok güzel " diye konuştu.
Örümcek Ormanları'nın serin gölgesinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yaz aylarında bunalanlar için ideal bir kaçış noktası.

Yeşilköy köyü Gücükdene mevkiinde bulunan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen şelaleye, araç yolundan kısa bir yürüyüşle ulaşılıyor. 15 metre yükseklikten aşağı dökülen suyun oluşturduğu serin hava ve muhteşem manzara ziyaretçileri büyülüyor.

Kürtün ilçe merkezine 5 kilometre, Gümüşhane il merkezine ise 64 kilometre uzaklıkta bulunan şelale, Kabaktepe şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi yaylaların da yolu üzerinde yer alıyor.

İstanbul’dan bayram için memleketi Kürtün’e gelen Pembe Şatır, "Yaz aylarında serinlemek isteyen herkesin ziyaret edilebileceği en doğru adres bu şelale. Çok güzel bir yer hem turistler için hem de Gümüşhane için bir değer. Benim buraya geleceklere tavsiyem mutlaka ziyaret etmeleri. Doğa tutkunlarının mutlaka burayı görmesi gerekiyor "dedi.

Doğayla iç içe olmak ve stresten uzaklaşmak isteyenler için en ideal bir yerin Çağlayandibi Şelalesi olduğunu dile getiren Melike Toprak, “Buradan arkadaşlarım resim ve video atıyordu çok merak ettim ben de görmek istedim ve geldim. Yeşillik ve doğayı sevenlerin kesinlikle burayı ziyaret etmesini isterim. Stres atmak için birebir insan burada kendisini doğaya bırakıyor çok güzel " diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.