Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Yaşam 30.05.2024 - 09:32, Güncelleme: 30.05.2024 - 09:41 6154+ kez okundu.
 

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.
Kemaliye Camii’nde gerçekleşen programa İl Müftüsü Hüseyin Gün, din görevlileri, yakınlarıyla birlikte hacı adayları, ve vatandaşlar katıldı. Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, “Hac yolculuğu kutsal bir yolculuk, önemli bir vazife ve birtakım meşakkatleri de  beraberinde barındıran bir ibadettir. Rabb'im çıkmış oldukları bu kutsal yolculukta hacı adaylarına   huşu içinde, hac vazifesini  sağlıklı bir şekilde yapmış olarak ülkemize, evlerine dönmeyi nasip eylesin. Her birinin bu kutlu yolculuktan manevi hazinelerle dönmelerini, salimen gidip gelmelerini  Rabbim  nasip eylesin." ifadelerini kullandı. Hacı uğurlama merasimi yapılan dua ve helalleşmenin ardından hacılarımızın kutsal yolculuklarının ilk durağı olan Erzincan Hava limanına uğurlanmaları ile sona erdi.
Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.

Kemaliye Camii’nde gerçekleşen programa İl Müftüsü Hüseyin Gün, din görevlileri, yakınlarıyla birlikte hacı adayları, ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, “Hac yolculuğu kutsal bir yolculuk, önemli bir vazife ve birtakım meşakkatleri de  beraberinde barındıran bir ibadettir. Rabb'im çıkmış oldukları bu kutsal yolculukta hacı adaylarına   huşu içinde, hac vazifesini  sağlıklı bir şekilde yapmış olarak ülkemize, evlerine dönmeyi nasip eylesin.

Her birinin bu kutlu yolculuktan manevi hazinelerle dönmelerini, salimen gidip gelmelerini  Rabbim  nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Hacı uğurlama merasimi yapılan dua ve helalleşmenin ardından hacılarımızın kutsal yolculuklarının ilk durağı olan Erzincan Hava limanına uğurlanmaları ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.