Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane ilçelerinde hangi ilden kaç kişi yaşıyor?

Gümüşhane 01.03.2023 - 10:39, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 2507+ kez okundu.
 

Gümüşhane ilçelerinde hangi ilden kaç kişi yaşıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gümüşhane'nin ilçelerinde yaşayan vatandaşların nüfusa kayıtlı oldukları iller belli oldu.
TÜİK’in 2022 yılı İkamet Edilen İlçeye Göre Nüfusa Kayıtlı Olunan İl tablosunda yer alan verilere göre Gümüşhane il merkezinde ve Kelkit ilçesinde 81 ilden birey yaşarken, Köse ilçesinde 76 ilden, Kürtün ilçesinde 72 ilden, Şiran ilçesinde 79 ilden, Torul ilçesinde ise 73 ilden yaşayan bireyler var.   İl merkezi, Köse, Şiran ve Torul ilçesinde en fazla Trabzonlu, Kelkit ilçesinde en fazla Erzincanlı, Kürtün ilçesinde en fazla Giresunlu birey bulunuyor.   Merkez ilçede en az kişi Yalova ve Bartın'dan, Torul ilçesinde en az kişi sayısı birer kişiyle Kırşehir, Amasya, Kilis, Kırıkkale, Karaman, Bartın, Isparta ve Tunceli'den, Şiran ilçesinde en az kişi Bilecik, Edirne, Yalova ve Bolu'dan, Kürtün ilçesinde en az kişi Bilecik, Hakkari ve Şırnak'tan, Köse ilçesinde en az kişi Hakkari, Bartın, Aydın, Çanakkale, Burdur, Muğla ve Eskişehir'den, Kelkit ilçesinde en az kişi ise Yalova ve Karabük'ten bulunuyor. Bir önceki yılla kıyaslandığında en fazla Edirne doğumlu bireylerin Gümüşhane'den göç ettiği anlaşılırken, Gümüşhane'ye göç eden birey sayısındaki en fazla artış yüzde 38 ile Uşak ilinden gerçekleşti.  Sayı olarak Gümüşhane'de sırasıyla 4 bin 428 kişi Trabzon, bin 318 kişi Giresun, bin 316 kişi Samsun, bin 212 kişi Erzurum, bin 19 kişi Erzincan, 849 kişi Ordu, 820 kişi Şanlıurfa, 781 kişi Kahramanmaraş, 754 kişi Bayburt ve 664 kişi İstanbul doğumlu.    
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gümüşhane'nin ilçelerinde yaşayan vatandaşların nüfusa kayıtlı oldukları iller belli oldu.

TÜİK’in 2022 yılı İkamet Edilen İlçeye Göre Nüfusa Kayıtlı Olunan İl tablosunda yer alan verilere göre Gümüşhane il merkezinde ve Kelkit ilçesinde 81 ilden birey yaşarken, Köse ilçesinde 76 ilden, Kürtün ilçesinde 72 ilden, Şiran ilçesinde 79 ilden, Torul ilçesinde ise 73 ilden yaşayan bireyler var.

 

İl merkezi, Köse, Şiran ve Torul ilçesinde en fazla Trabzonlu, Kelkit ilçesinde en fazla Erzincanlı, Kürtün ilçesinde en fazla Giresunlu birey bulunuyor.

 

Merkez ilçede en az kişi Yalova ve Bartın'dan, Torul ilçesinde en az kişi sayısı birer kişiyle Kırşehir, Amasya, Kilis, Kırıkkale, Karaman, Bartın, Isparta ve Tunceli'den, Şiran ilçesinde en az kişi Bilecik, Edirne, Yalova ve Bolu'dan, Kürtün ilçesinde en az kişi Bilecik, Hakkari ve Şırnak'tan, Köse ilçesinde en az kişi Hakkari, Bartın, Aydın, Çanakkale, Burdur, Muğla ve Eskişehir'den, Kelkit ilçesinde en az kişi ise Yalova ve Karabük'ten bulunuyor.

Bir önceki yılla kıyaslandığında en fazla Edirne doğumlu bireylerin Gümüşhane'den göç ettiği anlaşılırken, Gümüşhane'ye göç eden birey sayısındaki en fazla artış yüzde 38 ile Uşak ilinden gerçekleşti. 

Sayı olarak Gümüşhane'de sırasıyla 4 bin 428 kişi Trabzon, bin 318 kişi Giresun, bin 316 kişi Samsun, bin 212 kişi Erzurum, bin 19 kişi Erzincan, 849 kişi Ordu, 820 kişi Şanlıurfa, 781 kişi Kahramanmaraş, 754 kişi Bayburt ve 664 kişi İstanbul doğumlu.
 




 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.