Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane’nin Şifa Kaynağı “Kuşburnu”

Gümüşhane 26.05.2023 - 09:43, Güncelleme: 22.11.2023 - 05:13 3132+ kez okundu.
 

Gümüşhane’nin Şifa Kaynağı “Kuşburnu”

Gümüşhane'nin en önemli ürünlerinden biri de şüphesiz kuşburnudur. Türkiye’de en fazla Kuşburnu bulunan il ise Gümüşhane’dir. Marmelat ve reçelinin...
Gümüşhane'nin en önemli ürünlerinden biri de şüphesiz kuşburnudur. Türkiye’de en fazla Kuşburnu bulunan il ise Gümüşhane’dir. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.     Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu, Gümüşhane'de en önemli tarım ürünlerinin başında gelirken, Gümüşhane yıllık yaklaşık 1500 ton kuşburnu üretimiyle Türkiye'nin en fazla kuşburnu üretimi yapan il konumunda. Büyük bir bölümü geleneksel yöntemlerle işlenmesinin ardından kış mevsiminde tüketilen, ilin ekonomisine katkı sağlayan kuşburnu soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ve lezzetli olarak yerini alıyor. Türkiye, kuşburnu’yu eski Başbakan olan Tansu Çiller ile tanıdı. Çiller, güzelliğini ve enerjisini bu çaya borçlu olduğunu açıklayınca Kuşburnu Çayı bir anda en gözde içecek oldu.   Kuşburnu bitkisinin Türkiye'de doğal olarak yetişen 27 türünden 17'si Gümüşhane'de bulunuyor.  Gümüşhane kuşburnunun gen merkezidir. Kuşburnu herkesin bildiği gibi ciddi bir c vitamini deposudur. Gümüşhane'de kuşburnu ticarete konu olması yanında dağlardan toplanan kuşburnular evlerimizde de aile içi tüketim içinde ciddi derecede kullanılmaktadır. Köylerimizde toplanan bu kuşburnularla evlerde marmelat yapılıyor, kurutulup çay yapılarak özellikle kış aylarında c vitamini deposu olarak da tüketilmekte. Kuşburnu Gümüşhane ile öyle özdeşleşmiş ki türkülere konu olmasının yanı sıra, Gümüşhane'de her yıl kuşburnu festivali yapılmaktadır.
Gümüşhane'nin en önemli ürünlerinden biri de şüphesiz kuşburnudur. Türkiye’de en fazla Kuşburnu bulunan il ise Gümüşhane’dir. Marmelat ve reçelinin...

Gümüşhane'nin en önemli ürünlerinden biri de şüphesiz kuşburnudur. Türkiye’de en fazla Kuşburnu bulunan il ise Gümüşhane’dir. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.

 

 

Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu, Gümüşhane'de en önemli tarım ürünlerinin başında gelirken, Gümüşhane yıllık yaklaşık 1500 ton kuşburnu üretimiyle Türkiye'nin en fazla kuşburnu üretimi yapan il konumunda. Büyük bir bölümü geleneksel yöntemlerle işlenmesinin ardından kış mevsiminde tüketilen, ilin ekonomisine katkı sağlayan kuşburnu soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ve lezzetli olarak yerini alıyor.

Türkiye, kuşburnu’yu eski Başbakan olan Tansu Çiller ile tanıdı. Çiller, güzelliğini ve enerjisini bu çaya borçlu olduğunu açıklayınca Kuşburnu Çayı bir anda en gözde içecek oldu.

 

Kuşburnu bitkisinin Türkiye'de doğal olarak yetişen 27 türünden 17'si Gümüşhane'de bulunuyor.  Gümüşhane kuşburnunun gen merkezidir. Kuşburnu herkesin bildiği gibi ciddi bir c vitamini deposudur. Gümüşhane'de kuşburnu ticarete konu olması yanında dağlardan toplanan kuşburnular evlerimizde de aile içi tüketim içinde ciddi derecede kullanılmaktadır. Köylerimizde toplanan bu kuşburnularla evlerde marmelat yapılıyor, kurutulup çay yapılarak özellikle kış aylarında c vitamini deposu olarak da tüketilmekte. Kuşburnu Gümüşhane ile öyle özdeşleşmiş ki türkülere konu olmasının yanı sıra, Gümüşhane'de her yıl kuşburnu festivali yapılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.