Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gümüşhane’de İpekböcekçiliği Yeniden Canlanacak

Yaşam 29.12.2023 - 09:12, Güncelleme: 29.12.2023 - 09:14 2356+ kez okundu.
 

Gümüşhane’de İpekböcekçiliği Yeniden Canlanacak

Gümüşhane’de Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin girişimleriyle ipekböcekçiliği yeniden canlanacak, Kürtün ve Torul’da yaşayan kadınlar alım garantisiyle ek gelir elde edilecek.
Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilden kadın kooperatiflerinin katıldığı fuarda bağlantıyı yapan kooperatif başkanı Ayşegül Öznur Parlak, müjdeli haberleri Gümüşhanelilerle paylaştı. Parlak, yaptığı açıklamada merkezi Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le işbirliği protokolü yaptıklarını, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün de destekleriyle ocak ayından itibaren eğitim süreciyle projeye başlayacaklarını söyledi. İpekböcekçiliğinin Gümüşhane’de yeniden hayat bulacağını, kısa zamanda iyi gelir getiren bu projeyi yetişme şartları uygun olan Kürtün ve Torul ilçesinde hayata geçireceklerini dile getiren Parlak, “Almila Kadın Kooperatifi olarak projeye nisan ayında başlayacağız. Anlaşmalarımızı yaptık. İpekböcekçiliği Gümüşhane’de yeniden canlanacak. Alım garantisiyle birlikte insanlara hizmet vereceğiz. İpek halı dokumacılığı pazarlaması da bununla birlikte başlayacak” dedi. Halen Gaziantep’te fuarda bulunduklarını ve girişimlere devam ettiklerini ifade eden Parlak, ilk etapta 15 kadına verilecek eğitimlerin Ocak ayında yapılacağını, ardından Nisan ayında üretime geçeceklerini belirterek, “Kentte yok olmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliği ve ipek halıcılığını yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için gerekli işbirliği protokollerine imzayı attı. Projeyle evde oturan kadınlarımıza istihdam sağlayacağız. Kürtün ve Torul ilçelerinde 15 kişiyle başlayacağız daha sonra artırarak gideceğiz. Alım garantisi veriliyor. Tırtıllar da birlik tarafından verilecek. Yapılacak işbirliğiyle kozadan elde edilen ipliklerle halı dokumada kadın istihdamı sağlanarak ipek halı üretimi daha da artırılacak. Firma Kürtün bölgesinde örülecek halıyı pazarlama garantisi de verdi. Hem kozayı bakan hem halıyı dokuyan kadınlarımız para kazanacak” ifadelerini kullandı. Kürtün ilçesinde girişimci kadınların üretimde daha fazla yer alması ve ekonomik gelir elde etmesi amacıyla kurulan Kürtün Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak fuardan gelir gelmez eğitimlere başlayacaklarını kaydeden Parlak, Gümüşhane’de yaşayan insanların refah seviyesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Gümüşhane’de Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin girişimleriyle ipekböcekçiliği yeniden canlanacak, Kürtün ve Torul’da yaşayan kadınlar alım garantisiyle ek gelir elde edilecek.

Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilden kadın kooperatiflerinin katıldığı fuarda bağlantıyı yapan kooperatif başkanı Ayşegül Öznur Parlak, müjdeli haberleri Gümüşhanelilerle paylaştı.

Parlak, yaptığı açıklamada merkezi Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le işbirliği protokolü yaptıklarını, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün de destekleriyle ocak ayından itibaren eğitim süreciyle projeye başlayacaklarını söyledi.

İpekböcekçiliğinin Gümüşhane’de yeniden hayat bulacağını, kısa zamanda iyi gelir getiren bu projeyi yetişme şartları uygun olan Kürtün ve Torul ilçesinde hayata geçireceklerini dile getiren Parlak, “Almila Kadın Kooperatifi olarak projeye nisan ayında başlayacağız. Anlaşmalarımızı yaptık. İpekböcekçiliği Gümüşhane’de yeniden canlanacak. Alım garantisiyle birlikte insanlara hizmet vereceğiz. İpek halı dokumacılığı pazarlaması da bununla birlikte başlayacak” dedi.

Halen Gaziantep’te fuarda bulunduklarını ve girişimlere devam ettiklerini ifade eden Parlak, ilk etapta 15 kadına verilecek eğitimlerin Ocak ayında yapılacağını, ardından Nisan ayında üretime geçeceklerini belirterek, “Kentte yok olmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliği ve ipek halıcılığını yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için gerekli işbirliği protokollerine imzayı attı. Projeyle evde oturan kadınlarımıza istihdam sağlayacağız. Kürtün ve Torul ilçelerinde 15 kişiyle başlayacağız daha sonra artırarak gideceğiz. Alım garantisi veriliyor. Tırtıllar da birlik tarafından verilecek. Yapılacak işbirliğiyle kozadan elde edilen ipliklerle halı dokumada kadın istihdamı sağlanarak ipek halı üretimi daha da artırılacak. Firma Kürtün bölgesinde örülecek halıyı pazarlama garantisi de verdi. Hem kozayı bakan hem halıyı dokuyan kadınlarımız para kazanacak” ifadelerini kullandı.

Kürtün ilçesinde girişimci kadınların üretimde daha fazla yer alması ve ekonomik gelir elde etmesi amacıyla kurulan Kürtün Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi

olarak fuardan gelir gelmez eğitimlere başlayacaklarını kaydeden Parlak, Gümüşhane’de yaşayan insanların refah seviyesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.