Kelkit'te Kaçak Su Kullanım Oranı Yüzde 40

Gündem 28.05.2024 - 20:05, Güncelleme: 28.05.2024 - 20:05 5288+ kez okundu.
 

Kelkit'te Kaçak Su Kullanım Oranı Yüzde 40

Kelkit Belediyesinin kaçak su kullanımına karşı yaptığı çalışmalarda ilginç bir bulguya ulaştı
Belirlenen ilk bulgulara göre Kelkit'te yüzde 40 oranında kaçak su kullanımı var. Bu durum hem belediye yönetimini hemde su aboneliği bulunan vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Ödeyen ödemeyen adaletsizliğine karşı daha etkili bir önlem almasını isteyen vatandaşlar bu durumun çözülmesini istiyor.   Belediye yetkilileri ise ellerinden geldiğince bu durumla mücadele ettiklerini ve bu mücadele sonucu günlük yaklaşık 150 ye varan sayıda kaçak su kullanımlarını aboneliğe çevirdiklerini belirtiyor. Ancak bu durumun birazda vatandaşların duyarlılıĝıyla çözüleceğini belirten yetkililer aksi halde daha sert önlem almaları durumunda kalacaklarını vurguluyor.   Hukuksal olarak ise kaçak su kullananlar hırsızlık kadar ağır olmasa da nitelikli hırsızlık sebebi ile suça mahkum edilir. Türk Ceza Yasasında hırsızlık suçu ağırlaştırılmış şekilde bulunur. Bu durumda hırsızlar için hükmedilen ceza, Türk Ceza Kanunun 141. Maddesine göre 12 ay ile 36 ay arasında değişen hapis cezasıdır. Nitelikli olan hırsızların yani kaçak su kullanımı yapan kişilere verilen ceza, Türk Ceza Kanununa göre 24 aydan 60 aya kadar hapis cezasıdır. Bu suç, kullanılan kaçak su miktarına göre değişir.
Kelkit Belediyesinin kaçak su kullanımına karşı yaptığı çalışmalarda ilginç bir bulguya ulaştı

Belirlenen ilk bulgulara göre Kelkit'te yüzde 40 oranında kaçak su kullanımı var. Bu durum hem belediye yönetimini hemde su aboneliği bulunan vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Ödeyen ödemeyen adaletsizliğine karşı daha etkili bir önlem almasını isteyen vatandaşlar bu durumun çözülmesini istiyor.

 

Belediye yetkilileri ise ellerinden geldiğince bu durumla mücadele ettiklerini ve bu mücadele sonucu günlük yaklaşık 150 ye varan sayıda kaçak su kullanımlarını aboneliğe çevirdiklerini belirtiyor. Ancak bu durumun birazda vatandaşların duyarlılıĝıyla çözüleceğini belirten yetkililer aksi halde daha sert önlem almaları durumunda kalacaklarını vurguluyor.

 

Hukuksal olarak ise kaçak su kullananlar hırsızlık kadar ağır olmasa da nitelikli hırsızlık sebebi ile suça mahkum edilir. Türk Ceza Yasasında hırsızlık suçu ağırlaştırılmış şekilde bulunur. Bu durumda hırsızlar için hükmedilen ceza, Türk Ceza Kanunun 141. Maddesine göre 12 ay ile 36 ay arasında değişen hapis cezasıdır. Nitelikli olan hırsızların yani kaçak su kullanımı yapan kişilere verilen ceza, Türk Ceza Kanununa göre 24 aydan 60 aya kadar hapis cezasıdır. Bu suç, kullanılan kaçak su miktarına göre değişir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.