Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit'te Üretilen 600 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Yaşam 01.07.2024 - 13:04, Güncelleme: 02.07.2024 - 08:09 2750 kez okundu.
 

Kelkit'te Üretilen 600 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’da doğaya salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün doğaya kınalı keklik yerleştirme projesi kapsamında, Gümüşhane-Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 600 adet kınalı keklik, 11. Bölge Müdürlüğü Amasya İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde belirlenen alanlara salındı. Türkülere konu olan ve bilinçsiz avcılık sonucunda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kınalı kekliklerin popülasyonunu arttırma çalışmaları sürüyor. Kınalı keklik popülasyonunu arttırmak için kolları sıvayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’nın Göynücek İlçesinde doğaya salındı.
Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’da doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün doğaya kınalı keklik yerleştirme projesi kapsamında, Gümüşhane-Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 600 adet kınalı keklik, 11. Bölge Müdürlüğü Amasya İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde belirlenen alanlara salındı.

Türkülere konu olan ve bilinçsiz avcılık sonucunda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kınalı kekliklerin popülasyonunu arttırma çalışmaları sürüyor.

Kınalı keklik popülasyonunu arttırmak için kolları sıvayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’nın Göynücek İlçesinde doğaya salındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.