Limni Gölü'nde Dağ Tırmanışı Eğitimi Yapıldı

Yaşam 14.06.2024 - 15:29, Güncelleme: 14.06.2024 - 15:36 5717+ kez okundu.
 

Limni Gölü'nde Dağ Tırmanışı Eğitimi Yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleriyle birlikte Altınpınar Limni Gölü'nde 4 günlük kamp kurarak dağda iniş, tırmanış ve arama kurtarma eğitimi aldı.
Gümüşhane'nin Torul ilçesine 15 kilometre uzaklıkta, etrafı sarıçam ormanları ile çevrili, civarındaki otantik yaylaları ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen Altınpınar Limni Gölü'nde kamp kuran Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) öğrencileri, JAK ekiplerinden dağda arama kurtarma eğitimi aldı. Eğitime katılan yaklaşık 60 öğrenci kamp boyunca üniversite akademisyenlerinden harita ve koordinat tespiti, iple tırmanış ve iniş, çığ araması gibi eğitimler alarak uygulamaya geçirdi. Eğitimin son gününde Ankara'dan özel olarak AYAY öğrencilerinin eğitimi için gelen JAK ekipleri tarafından tırmanış ekipmanları tanıtılan öğrenciler daha sonra alınan sıkı güvenlik önemlerinin ardından yamaçlarda iniş ve tırmanış gerçekleştirdi. Eğitimler sırasında bazı öğrenciler ilk defa deneyimledikleri iniş ve tırmanış anında korkuya kapılırken, JAK ekipleri tarafından motive edilerek eğitimlerini başarıyla tamamladılar.
Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleriyle birlikte Altınpınar Limni Gölü'nde 4 günlük kamp kurarak dağda iniş, tırmanış ve arama kurtarma eğitimi aldı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine 15 kilometre uzaklıkta, etrafı sarıçam ormanları ile çevrili, civarındaki otantik yaylaları ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen Altınpınar Limni Gölü'nde kamp kuran Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) öğrencileri, JAK ekiplerinden dağda arama kurtarma eğitimi aldı.

Eğitime katılan yaklaşık 60 öğrenci kamp boyunca üniversite akademisyenlerinden harita ve koordinat tespiti, iple tırmanış ve iniş, çığ araması gibi eğitimler alarak uygulamaya geçirdi.

Eğitimin son gününde Ankara'dan özel olarak AYAY öğrencilerinin eğitimi için gelen JAK ekipleri tarafından tırmanış ekipmanları tanıtılan öğrenciler daha sonra alınan sıkı güvenlik önemlerinin ardından yamaçlarda iniş ve tırmanış gerçekleştirdi.

Eğitimler sırasında bazı öğrenciler ilk defa deneyimledikleri iniş ve tırmanış anında korkuya kapılırken, JAK ekipleri tarafından motive edilerek eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.